Daimler investește 13 milioane de euro într-o fabrică nouă la Sebeș

Compania germană Daimler, constructorul Mercedes, a început în această vară la Sebeș construcția unei noi fabrici unde se vor recondiționa cutii de viteză, investiție de 13 milioane de euro, conform publicației ziarulunirea.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sebeș, Nadia Mitrea, autorizația de cons­trucție a fost eliberată în 16 iunie 2016 iar lucrările au demarat în 22 iunie. Hala de producție va avea o suprafață construită de 18.450 mp. Noua fabrică, în care se vor recondiționa cutii de viteză primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii în domeniu, va fi inaugurată în 2017 iar beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Servicies & Parts, se arată într-o informare de presă transmisă de STC. Totodată, potrivit reprezentantei Primăriei Sebeș, în luna august 2016 investitorul german a solicitat extindere la hala de producţie nr. 5 – activităţi de logistică şi montaj. Valoarea lucrărilor este de: 9.702.000 lei, circa 2 milioane de euro. Construcţia constă dintr-o hală cu funcţiunea de producţie, unde se vor asambla cutii de viteză automate. Totodată, STC își continuă strategia de dezvoltare la Cugir. Ultima investiție a fost inaugurată luna trecută.

În noua unitate de producție cei peste 150 de noi angajați vor produce conducte de înaltă presiune pentru motoarele Mercedes pe benzină.