Liebrecht & wooD va începe peste un an construcția primului lot de case din parcul Frumușani Residential Park

Dezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD va demara în a doua jumătate a anului viitor lucrările de construcţie la primul lot de case din cele 180-220 de imobile ce urmează a fi ridicate în următorii ani pe raza localităţii Frumuşani din judeţul Călăraşi.

Grupul belgian Liebrecht & wooD va începe în a doua jumătate a anului viitor construcţia primelor case din parcul Frumuşani Residential Park, situat în partea de sud-est a Capitalei, în comuna Frumuşani, pe malul lacului Tătaru, conform Economica.net. Compania are în plan să ridice într-un orizont de timp de 12-15 ani aproximativ 5.000 de case, pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare. „Avem capacitatea şi planul de a construi 5.000 de case pe 170 de hectare. Vom construi un mic orăşel acolo în următorii 12-15 ani”, a declarat Sorin Ioan Blaga, general manager Liebrecht & wooD, pentru sursa citată.

Belgienii va construi pentru început cel puţin 90 de case din cele 180-220, cât presupune prima fază a proiectului şi va finaliza drumul de acces către parcul rezidenţial. Investitia pentru prima fază se cifrează 24 de milioane de euro, suma care include atât construcţia caselor cât şi infrastructura şi structurile comune. Compania nu a ales încă constructorul pentru acest proiect.

Proiectul Frumuşani Residential Park a fost gândit şi va fi implementat astfel încât potenţialii cumpărători să poată beneficia de o cotă de TVA de 5%. Astfel, o casă va avea cel mult 120 de mp suprafaţă utilă, exclusiv anexele gospodăreşti şi va costa maximum 450.000 de lei (în jur de 100.000 de euro), fără TVA.