Cinemaplex în Rahova la Liberty Center, din decembrie

În urmă cu 7-8 ani, se mergea la Liberty Center mai ales pentru filme şi mai rar pentru altceva. Vremurile s-au schimbat foarte mult de atunci, mall-ul a fost executat silit şi vândut. De curând, JLL a fost desemnată drept companie de administrare a mall-ului Liberty Center iar HappyCinema este primul chiriaș atras după preluarea managementului.

Operatorul român de cinematografe HappyCinema va deschide în decembrie primul cinemaplex al rețelei din București, în Liberty Center. Cinemaplexul va avea 7 săli, pe o suprafață de peste 3.300 metri pătrați. HappyCinema operează în prezent cinematografe în 4 orașe din țară.

Mall-ul a fost executat silit din cauza datoriilor la bănci şi a fost vândut în vara anului 2012 de către nord-irlandezii de la Mivan şi de familia Awdi către Rosequeens Properties, firmă deţinută de Rosequeens Properties Limited.

În plus, de doi ani, Liberty Center are parte şi de concurenţa din partea Vulcan Value Center, dezvoltat de grupul sud-african NEPI, centru comercial care e foarte aproape, la doar jumătate de kilometru de Liberty.

„Pentru JLL preluarea managementului Liberty Center este o provocare și considerăm că experiența pe care o avem pe piața serviciilor de property și asset management ne va ajuta să repoziționăm centrul comercial în zona pe care o deservește”, a declarat Mariana Stamate (foto mai jos), șeful departamentului de Property Management al JLL.

mariana-stamate-jll

Centrul comercial, cu o suprafață de 25.700 metri pătrați are peste 60 chiriași din domeniul fashion, food și entertainment. Printre chiriaşii-ancoră se numără Billa, Altex, Adidas, Deichmann, Kenvelo, Lee Cooper, Sephora, Steilmann, CCC, KFC, McDonalds, Spring Time.

Liberty Center a fost deschis în data de 1 noiembrie 2008. Mall-ul are peste 600 locuri de parcare gratuite şi o gamă de produse şi servicii dispuse pe 3 etaje de shopping, entertainment, restaurante şi servicii.

JLL mai are în administrare proprietăți imobiliare totalizând aproape 200.000 mp, respectiv parcul comercial Colosseum din cartierul bucurestean Chitila clădirea de birouri Green Gate din apropiere de Marriott, precum și nouă proprietăți industriale.

Despre HappyCinema

HappyCinema® este un brand cu un capital 100% românesc, care operează cinematografe în 4 orașe din țară, cu un total de peste 500 de locuri. Pentru 2017 compania are planuri de extindere la nivel național, prin deschiderea de cineplexuri în alte 2 orașe cu o populație de peste 40.000 locuitori. În acest sens, HappyCinema® este în negocieri avansate cu proprietarii de centre comerciale și cu reprezentanți ai autorităților publice locale din mai multe orașe din România.