Pavilionul de la Romexpo va fi transformat în Sală Polivalentă, investiție de 30 de milioane de euro

Pavilionul A din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo va fi transformat într-o sală polivalentă care va purta numele gimnastei Nadia Comăneci. Costul total al reamenajării ajunge la 30 de milioane de euro, conform primerului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Primul proiect comun al Primăriei Generale a Capitalei, al Primăriei Sectorului 1 şi al Camerei de Comerţ şi Industrie a României va fi amenajarea pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală, vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca infrastructură într-o sală polivalentă pentru a fi acreditată la nivel european. După acest proiect, vor mai fi şi altele. Întreg spaţiul Romexpo va fi reamenajat şi va fi şi un obiectiv turistic”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei a subliniat necesitatea restructurării pavilionului A de la Romexpo, întrucât urmează multe evenimente importante, precum centenarul Unirii din 2018 şi Campionatul european de fotbal din 2020, când Bucureştiul va fi gazdă a meciurilor, şi a amintit că oraşul a pierdut alte evenimente din cauza problemelor de infrastructură.

„Calculul făcut de specialiştii de la Romexpo arată faptul că, pentru amenajarea acestui pavilion ca o sală polivalentă, ar fi necesară suma estimată de 30 de milioane de euro. Bineînţeles, după semnarea acestui protocol, Primăria Generală a Capitalei va realiza un studiu de fezabilitate, pe urmă vom merge cu acest proiect în comisia tehnică, va urma un vot în Consiliul General, după care vor începe lucrările, care, tot potrivit specialiştilor consultaţi, nu ar trebui să dureze mai mult de un an”, a mai spus primarul general.

În noua sală polivalentă vor fi organizate orice fel de evenimente, „mai puţin meciuri de fotbal şi rugby”, potrivit lui Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.