Waters din SUA se extinde în Coresi Braşov

Waters România, subsidiară a Waters Corporation Milford din SUA, va ocupa 3.500 mp în clădirea N1, aparținând celei de-a doua faze de dezvoltare a Coresi Business Park din Brașov. Clădirea, cu o suprafață totală de 8.500 mp, va fi livrată în al doilea trimestru al anului viitor.

Cea de-a doua fază a proiectului Coresi, dezvoltat de Ascenta Management, cuprinde trei clădiri moderne de birouri de clasa A, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E), totalizând 25.000 mp construiți.

Acum sunt în curs lucrările de construcție la cea de-a doua clădire, N1, de 8.500 mp, care urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017.

Clădirea L1, cu o suprafață construită de 8.300 mp, este închiriată integral şi a fost dată în folosință în septembrie 2016.

“Waters este un chiriaș alături de care am pornit la drum în 2011 și care se află deja la a doua expansiune în cadrul Coresi Business Park”, a declarat Silviu Savin (foto mai jos), Partener Ascenta Management.

silviu_savin_coresi-business-park

Waters România, subsidiară a Waters Corporation Milford din SUA, este o companie specializată în dezvoltarea de sisteme informatice integrate, cu aplicabilitate în industria farmaceutică, alimentară, cosmetică, protecţia mediului sau biotehnologie. Compania este prezentă în Braşov de peste 17 ani.

Prin acordul semnat recent cu Ascenta Management, compania își extinde spaţiul de birouri şi laborator până la 3.500 mp în clădirea N1, începând cu luna iunie a anului 2017, pe o perioadă de 7 ani.

Cu această extindere, în următoarea perioadă, Waters va mai angaja încă 100 de persoane.

Coresi Business Park totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasă A și țintește să ajungă la 100.000 mp în următorii ani. Mai precis, Ascenta are în plan ca în următorii 8-10 ani, prin construcția a 10 clădiri noi de birouri, să atingă o suprafaţă totală de 100.000 mp construiți în Coresi Business Park.

Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov mai găzduiește chiriași internaționali precum CGS, IBM, Raiffeisen, Tata Technologies, companii care ocupă suprafețe între 3.000 și 5.000 mp.