Saint-Gobain a cumpărat Pietta Glass Working din Vălenii de Munte

Compania franceză Saint-Gobain, principalul producător de sticlă din Europa și cel de-al doilea producător la nivel mondial, a achiziționat societatea Pietta Glass Working din Vălenii de Munte, specializată în procesarea sticlei.

„Această tranzacţie, în care UniCredit a asistat vânzătorul, este una de referinţă pentru sectorul industrial din România şi reconfirmă interesul sporit al investitorilor pentru piaţa locală, atraşi de contextul macroeconomic favorabil de care beneficiază România în regiune”, a declarat Alin Pop, şeful Departamentului de Investment Banking şi Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank, care a consiliat vânzătorii.

Pietta Glass Working a fost înființată în 2000 de familia Pietta și este condusă de manageri italieni și români, având circa 500 de angajați. Fabrica din Berevoiești, Vălenii de Munte, ocupă o suprafață de aproximativ 45.000 de metri pătrați. De la apariție, Pietta Glass Working şi-a extins activitatea, de la procesarea sticlei utilizate pentru realizarea uşilor în refrigerarea comercială sau a diferitelor echipamente, la soluţii de producţie de sticlă cu valoare adăugată. În prezent, compania deserveşte în principal piaţa europeană.

Francezii de la Saint-Gobain reprezintă una dintre cele mai vechi companii din lume aflate în activitate, cu o istorie de aproape 500 de ani, deţin, în România, şapte activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu peste 800 de angajaţi şi operează 10 unităţi de producţie în şapte situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.