Mecaplast ridică o fabrică de componente auto lângă Piteși, investiție de 10 de milioane de euro

Grupul Mecaplast din Regatul Monaco va ridica o fabrică de componente auto pentru noul Duster între Pitești și Mioveni. Este vorba de o investiție de tip „brownfield”, iar valoarea proiectului se ridic[ la circa 10 milioane de euro, scrie Capital.

Investiţia în România prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, în special pentru piese motor şi piese/elemente vopsite de interior şi exterior. Aceasta „vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Automobile Dacia, precum şi a strategiei sale de a reduce pe cât posibil costurile logistice şi de a fi alături de clienţii săi, în ţările în care aceştia au capacităţile de producţie”, conform casei de avocatură Muşat şi Asociiaţii, care a asistat producătorul de componente auto în realizarea proiectului

Producţia urmează să fie demarată în luna octombrie a acestui an. Conform unor declaraţii ale oficialilor Mecaplast, iniţial vor fi utilizate echipamentele achiziţionate odată cu uzina de la Diaplast însă, ulterior, vor fi adăugate încă zece prese de 300 până la 1.100 de tone.