Policolor a lansat o nouă gamă de produse pentru pardoseli sub brandul DEKO Professional

Compania Policolor, care activează în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor, a anunțat că lansează o nouă gamă de produse epoxidice şi poliuretanice, adaptate pieţei din România. ”În 2016, produsele destinate sistemelor de pardoseli din portofoliul nostru au avut o creştere de 20%. Pe fondul cererii tot mai mari de produse profesionale ce aduc valoare adăugată construcţiilor civile şi industriale, Policolor vine în întâmpinarea profesioniștilor cu atribute de calitate crescută în noua gamă de produse DEKO Professional”, a declarat Florin Stoleriu, director al diviziei Arhitectural din cadrul Policolor.

Dintre toți marii producători autohtoni de materiale decorative, Policolor este singura companie care produce pardoseli și inovează pe segmentul de epoxidice și poliuretanice. Pe lista produselor proaspăt lansate se află pardoseala autonivelantă epoxidică bicomponentă, pardoseala autonivelantă epoxidică tricomponentă, pardoseala autonivelantă epoxidică bicomponentă cu efect antiderapant, amorsa epoxidică bicomponentă pentru suprafețe lucioase, amorsa bicomponentă diluabilă cu apă, pentru beton crud și emailul epoxidic bicomponent diluabil cu apă.

Pardoseala autonivelantă epoxidică bicomponentă are ca destinații de utilizare birourile, cabinetele medicale, garajele, showroom-urile și halele industriale supuse la trafic greu. Pe lista beneficiilor se numără aspectul de ”oglindă”, aderența excelentă pe beton, rezistența mare la uzură, săruri, coroziune alcalină, stropiri cu petrol, benzină, uleiuri, detergenți, sucuri, vin etc. Produsele se utilizează exclusiv în sistem, prin amestecul întăritorului cu rășina. Consumul este de 1,5 kg/mp/strat de 1 mm grosime, iar aplicarea se face într-un strat de 1,5-3 mm.

Pardoseala autonivelantă epoxidică tricomponentă se folosește în halele industriale supuse la trafic greu și acțiunea agenților chimici, având un consum cu 10-20% mai redus decât pardoseala bicomponentă.Pardoseala autonivelantă epoxidică cu efect antiderapant se folosește în hale cu trafic mediu, supuse la agresiuni chimice, având un consum de doar 0,8 kg/mp.
Cele trei tipuri de pardoseli se folosesc împreună cu sistemul de amorsare epoxidic pentru suprafețe lucioasesau cel diluabil cu apă. Primul se utilizează castrat de suport pentru pardoselile și emailurile epoxidice bicomponente și tricomponente pe bază de solvent, iar cel de-al doilea este compatibil atât cu cele pe bază de apă, cât și cu cele pe bază de solvent. De asemenea, acesta din urmă se poate folosi și ca atare, direct pe betonul ”crud”, având rolul de a scurta perioada de maturare a acestuia, de la 28 de zile la 4 zile.

Emailul epoxidic bicomponent, diluabil cu apă este un email ce poate fi folosit și ca atare, la realizarea de pardoseli cu rezistență medie la trafic, expuse în atmosferă industrială agresivă. Pentru că are un miros slab și se usucă rapid, poate fi folosit în încăperi fără aerisire. Datorită rezistenței sale,poate fi utilizat cu succes la vopsirea piscinelor.

În ceea ce privește pardoseala nivelantă poliuretanică tricomponentă, aceasta se recomandă în unitățile de producție din industria alimentară, textilă, uzine de prelucrări metalice grele și camere frigorifice. Are o rezistență foarte bună la impact, la trafic greu ori agenți chimici, dar și la temperaturi extreme, cu variații între -40 de grade Celsius și 90 de grade Celsius. Pentru o rezistență mai mare și o compatibilitate perfectă se recomandă aplicarea alături de sistemul deamorsare poliuretanic tricomponent, însă poate fi aplicat și împreună cu amorse epoxidice. Amorsa are rolul de a acoperi eventualele imperfecțiuni ale suportului și de a-i crește rezistența, conferindu-i o grosime mai mare.

Nou intrat în gama DEKO Flooring este și sigilantul poliuretanic bicomponent mat, folosit ca strat de protecție la zgâriere și raze UV pentru pardoselile epoxidice.