Primăria din Bistrița va construi un Aquapark de 8 milioane de euro

Primăria Bistriţa intenționează să construiască un Aquapark, ale cărui lucrări sunt estimate la 8 milioane de euro, autorităţile urmând să acceseze fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Consilierii municipali din Bistriţa au aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea unui proiect care va cuprind piscine acoperite şi în aer liber, spaţii de relaxare şi zonă de agrement. „S-a votat bugetul de stat, suntem eligibili cu acest proiect pentru finanţare prin PNDL şi trebuie să trimitem propunerile cu votul Consiliului Local. El ar putea fi finanţat în proporţie de 98 la sută. Avem şanse să luăm aceşti bani, dar trebuie să luptăm pentru ei”, a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, citat de Mediafax.

Noul complex ar urma să aibă o suprafaţă de 5 hectare iar proiectul prevede amenajarea unei clădiri care va permite accesul în Aquapark, în acest imobil urmând să fie casa de bilete, birourile şi spaţiile administrative şi o clădire principală cu o suprafaţă de cel puţin 1.200 metri pătraţi, unde va exista un bazin acoperit, un bazin de înot pentru adulţi şi o piscină pentru copii, grupuri sanitare, saună uscată, saună umedă şi saună cu infraroşii, jacuzzi, topogane, SPA, salon de jocuri, popicărie/bowling, biliard, tenis de masă, duşuri, vestiare şi un punct de prim ajutor. În exterior sunt prevăzute bazine cu topogane independente, bazine cu valuri şi hidromasaj, vestiare, duşuri, plajă şi grupuri sanitare.

Proiectul prevede şi amenajarea a două patinoare , unul deschis şi altul acoperit.

În zonă va fi montată şi o scenă mobilă pentru spectacole în aer liber şi vor fi amenajate spaţii pentru competiţii, demonstraţii şi antrenament cu role, skateboard şi biciclete, terenuri de tenis, volei şi baschet, dar şi o zonă de camping, capacitatea de deservire a complexului fiind gândită pentru un aflux de 5.000 de persoane pe zi în timpul verii.