OMV Petrom construiește la Arad un centru regional de distribuție a produselor petroliere

Compania petrolieră OMV Petrom va investi 17 milioane de euro în construcția unui centru regional de distribuție a produselor petroliere la Arad, a anunțat primarul municipiului, Gheorghe Falcă. În acest sens, municipalitatea va expropria terenuri pentru a putea moderniza un drum şi pentru a se realiza o ieşire pe centura oraşului până la începerea activităţii companiei.

”OMV a decis să facă o investiţie de peste 17 milioane de euro în Arad, construind în cartierul Grădişte cel mai mare centru de distribuţie regională din vestul ţării. Pentru a veni în sprijinul acestei investiţii, municipalitatea va realiza un acces direct la şoseaua de centură din strada Cometei”, a spus edilul.

Primarula adăugat căîn următoarea şedinţă a Consiliului Local va fi supusă votului decizia de expropriere a unor terenuri, pentru ca odată cu aprobarea bugetului să se poată finanţa proiectarea şi execuţia acestui drum.

Recent, OMV Petrom a finalizat lucrările de modernizare a depozitului de carburanţi de la Bacău. Investiţia de circa 18 milioane euro este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizeaza construirea a trei depozite noi şi modernizarea unui număr de trei depozite.