Clădirea NEPI de lângă Guvern, undă verde la compartimentare

După întârzieri birocratice de un an, clădirea de birouri Aviatorilor 8 de lângă Guvern a primit zilele trecute autorizaţia pentru compartimentările interioare, a declarat Dan Pascariu, președinte neexecutiv independent al CA al NEPI.

“În Bucureşti am avut cele mai mari probleme cu autorităţile în ceea ce priveşte autorizaţiile de construire. În alte oraşe nu ne-am lovit de astfel de situaţii. Spre exemplu, clădirea NEPI de lângă Guvern e gata de circa un an dar autorizaţiile pentru compartimentare au venit abia în urmă cu o săptămână. Vă daţi seama câţi bani am pierdut în toată această perioadă?!”, a spus Dan Pascariu (foto mai jos, al doilea din dreapta), care este şi președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank România. Declaraţia a fost făcută încadrul celei de-a cincea ediţii a conferinței “Cities of Tomorrow”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

Dan Pascariu NEPI

La un calcul simplu, proiectul din Piaţa Victoriei, zonă unde sunt cele mai mari chirii din România, ar aduce într-un an peste 2,5 milioane de euro celor de la NEPI, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor.

De altfel, legat de acordarea recentă a autorizaţiilor de compartimentare, surse din piaţă susţin că, în aceste zile, proiectul a început să fie închiriat.

Proiectul Aviatorilor 8, care va reda oraşului şi Vila Oromolu (foto mai jos), una dintre cele mai frumoase clădiri din Capitală, a presupus o investiţie de circa 37 milioane de euro.

Vila Oromolu

NEPI a preluat vila din Piaţa Victoriei, care a aparţinut fostului guvernator al Băncii Naţionale, Mihai Oromolu, în contul unei datorii pe care grupul Avrig 35 o avea la sud-africani.

Din portofoliul NEPI mai fac parte active precum Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva şi alte centre comerciale.

NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj. Amintim tot aici că NEPI a inaugurat spre finele anului trecut centrul comercial Shopping City din Piatra Neamţ, după o investiţie de 25 de milioane de euro.