Straco și Comnord pot începe construcția pasajului de la Domnești

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a expirat perioada legală pentru depunerea de contestații aferente comunicării rezultatului procedurii de licitație având ca obiect „Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti”.

„Având în vedere că în termenul legal nu a fost depusă nicio contestație, începând de astăzi, 28.03.2017, CNAIR SA demarează procedura administrativă pentru semnarea contractului, procedură ce se va finaliza în cursul lunii aprilie 2017. Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care 3 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic și 24 de luniu pentru execuție. Oferta câstigătoare a fost depusă de Asocierea S.C. Straco Grup S.R.L. – S.C. Comnord S.A. – S.C. Specialist Consulting S.R.L.”, se spune în comunicatul CNAIR.

În data de 18 martie 2015, CNADNR, fosta CNAIR, a iniţiat procedura de achiziţie publică (licitaţie deschisă) pentru încheiere contractului ‘Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucureşti – Domneşti’. Deschiderea celor 11 oferte depuse a avut loc în data de 30 iulie 2015. Urmare a evaluării ofertelor depuse, comisia de evaluare a întocmit raportul procedurii, înregistrat în data de 29 octombrie 2015, prin care declară oferta câştigătoare cea depusă de Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Comnord SA – SC Specialist Consult SRL, oferta fiind de 91,55 milioane de lei, fără TVA. Procedura a fost însă contestată de mai mulţi constructori, precum Asocierea SC Astaldi – Astalrom SA, Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys SRL – Viadesign RRL şi SC Drumuri şi Poduri Gheorgheni SRL.

Pasajul va avea o lungime de circa 258 de metri şi va fi sub formă unui sens giratoriu suprateran, deasupra actualei Şosele de Centură. “Contractul va avea o durata de implementare de 51 luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor”.