NEPI ridică un cartier de locuințe la Satu Mare

NEPI investește în construcția unui cartier de locuințe în Satu Mare iar locuințele vor fi ridicate de către Siebenburgen Immobilien SRL, conform PresaSM.  Imobilele se vor construi pe malul Someșului, lângă Podul Golescu, între digul Someșului și Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Lucrările efective vor începe anul acesta și se preconizează să se finalizeze în maxim doi ani.

Reprezentanții SC Siebenburgen Immobilien SRL au declarat pentru PresaSM că în zonă se vor construi 152 de apartamente. 25% vor fi garsoniere cu o suprafață de 35 – 42 metri pătrați, jumătate vor fi apartamente cu două camere, de circa 55 – 60 metri pătrați, iar restul vor fi apartamente cu trei și patru camere, cu o suprafață de circa 75 – 90 metri pătrați.

De asemenea, se vor construi circa 200 de locuri de parcare, respectiv 3750 metri pătrați de spațiu verde, din care terase în suprafață de 1.250 metri pătrați. Prețurile vor fi în jur de o mie de euro metru pătrat, în funcție de cererea de pe piață.

”Am observat o creștere anuală de 5% pe care o preconizăm și pentru anul 2019. Ca o justificare pentru prețul propus de noi – peste prețul mediu al pieței pentru acest proiect – este că va fi vedeta ofertelor imobiliare sătmarene, va fi un proiect unic, nemaiîntâlnit în Satu Mare, pe care o vom marketa în piața atât locală cât și internațională. Mai ales europeană, deoarece 20% din localnicii din Satu Mare lucrează în străinătate”, susțin reprezentanții SC Siebenburgen Immobilien SRL pentru PresaSM.