Continental a construit o clădire de birouri la Timișoara și a mărit aria de producție și de depozitare

Nemții de la Continental au investit 12 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție și de depozitare și pentru construcția unei clădiri noi de birouri la Timișoara.
„Extinderea producției a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienților noștri. Fabrica a cunoscut o evoluție impresionantă în cei zece ani de existență. Am început cu 200 de angajați în anul 2006 și am ajuns la peste 1.300”, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

Astfel, aria de producție și depozitul s-au mărit cu 5.000 de metri pătrați iar noua clădire de birouri are 2.200 de metri pătrați.

Fabrica de componente electronice Continental din Timișoara și-a extins aria de producție și depozitul cu 5.000 de metri pătrați și a inaugurat o nouă clădire de birouri de peste 2.200 de metri pătrați, potrivit unui comunicat al companiei. Zona de producţie a fost extinsă cu 30%.

„Investiția de peste 12 milioane de euro demonstrează importanța pe care Continental o acordă fabricii din Timișoara. Aici s-au produs deja peste 60 de milioane de componente electronice, iar calitatea produselor și devotamentul oamenilor care muncesc aici ne-a determinat să creștem investiția în Romania”, a spus şi Hans-Jürgen Braun, directorul fabricilor de componente electronice Continental la nivel global.

„Continental cunoaște o creștere fără precedent la nivel mondial datorită produselor și soluțiilor inteligente din portofoliu. În fabrica din Timișoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri și unități de control al airbagului, care fac călătoriile cu automobilul mai sigure și mult mai confortabile, pentru milioane de șoferi. Fabrica din Timișoara a câștigat Green Plant Silver Award în 2016, precum și Gold Automotive Award pentru zero defecte timp de un an la unitățile de control al airbagului realizate pentru Renault” a declarat Christian von Albrichsfeld, director general Continental România.

Grupul german Continental a investit 1,13 de miliarde de euro in activitatile din Romania, din 1999 până în 2015. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iași.

Compania avea la finalul anului 2015 aproximativ 16. 500 de angajaţi si şi-a marit echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.