CNI caută proiectant și constructor pentru Sala Polivalentă din Oradea

Compania Naţională de Investiţii a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunţul de participare pentru obţinerea contractului de proiectare şi execuţie a noii Săli de sport polivalente, ce va fi construită la Oradea, pe amplasamentul actualei pieţe de vechituri, cu o capacitate de 5.000 de locuri, scrie www.ebihoreanul.ro. Durata lucrărilor va fi de 2 ani.

Proiectul face parte din Programul naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramul „Săli de sport”, şi are alocat, din partea Guvernului, un buget de 61,4 miloane lei fără TVA, din care cheltuieli pentru proiectare – 2,2 milioane lei, cheltuieli pentru investiţia de bază – 58,4 milioane lei şi cheltuieli pentru organizare de şantier – 658.628 lei.
Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preţ”, conform următoarei ponderi: 60% va conta preţul cel mai mic al ofertei, 20% experienţa personalului şi 20% perioada de garanţie acordată lucrării.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 31 mai 2017, ora 16. Ofertanţii trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe, cum ar fi aceea ca în ultimii şapte ani să fi avut lucrări cu o valoare cumulată de minimum 58 milioane lei, fără TVA, iar media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani să fie cel puţin egală cu 120 milioane lei.

Termenul de execuţie este de 87 luni începând de la data emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, în acesta fiind cuprinsă şi perioada de garanţie. CNI ia în calcul un termen de 3 luni pentru proiectare, 24 de luni de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie.

Investiţie estimată la 22,1 milioane euro, din care contribuţia Municipiului Oradea se ridică la 4 milioane euro, sala de sport a oraşului va fi amplasată în vecinătatea campusului universitar, pe actualul amplasament al Ocska Piac, şi va avea o capacitate de 5.000 locuri, din care 3.600 în gradene fixe şi 1.400 în gradene retractabile.

Sala va îndeplini criteriile federațiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei) pentru organizarea campionatelor și cupelor europene și internaționale până la nivel de sferturi de finală. Astfel, Oradea va intra în circuitul orașelor cu săli de sport omologate pentru competiții continentale și va putea găzdui astfel de competiții.

Proiectul include amenajarea întregului spațiu din jurul sălii, astfel încât să se creeze o zonă pietonală atractivă care va participa activ și permanent la viața socială a zonei, funcționând ca un parc de cartier. De asemenea, platformele de parcare pot aduce un aport important la descongestionarea traficului în municipiu, în perioada în care nu se organizează competiții, acestea putând fi folosite pentru uzul vizitatorilor orașului în scopuri turistice sau de afaceri.

Actuala sală polivalentă din Oradea are o capacitate de 2.500 de locuri și este insuficientă pentru organizarea competițiilor majore, de multe ori cererea de bilete fiind mult mai mare decât capacitatea sălii. În România nu sunt suficiente complexe care să corespundă standardelor internaționale privind pregătirea sportivilor și organizarea de competiții la un nivel adecvat de confort si siguranță pentru publicul spectator.