Dona Logistică a investit 4 milioane de euro într-un depozit de medicamente în zona Chitila

Omul de afaceri Eugen Banciu, acţionarul majoritar al lanţului de farmacii Dona, a investit patru milioane de euro în construcția unui depozit de medicamente care se întinde pe o suprafaţă de 8.400 de metri pătraţi în zona Chitila. Conform acestuia, Dona Logistică va fi unul dinte cele mai mari depozite din România, putând să deservească farmaciile şi spitalele din sudul ţării.

Decizia lui Banciu are la bază o lege care obligă jucătorii de pe piaţa farma să despartă activitatea de distribuiţie de medicamente de cea de retail (lanţurile de farmacii). Noul depozit Dona Logistică va distribui medicamente atât pentru farmaciile proprii (lanţul Dona) cât şi pentru alte farmacii şi spitalelor.

Banciu susține că depozitul a fost gândit pentru a desrvi tot sudul ţării, o arie destul de mare pentru un depozit. „Vom deserve în special partea de retail şi de aceea vom păstra în acest depozit doar stocul current de medicamente care plecă spre farmacii. Dona Logistică a fostt înfiinţată în 2015 şi acum suntem déjà pe locul şase. Bineînţeles că, după deschiderea acestui nou depozit vom începe să creştem”, a spus Banciu.