Velux România a urcat la 5 mil. €. Creştere de 10% estimată pentru 2017

Velux România, liderul pieţei ferestrelor de mansardă, a avut în anul 2016 o cifră de afaceri de circa 5 milioane de euro, în creştere faţă de anul 2015, a declarat Noemi Ritea (foto mai jos), directorul general al VELUX România, în cadrul unei conferinţe de presă.

În anul 2015, compania figurează pe site-ul Ministerului de Finanţe cu o cifră de afaceri netă de 20,2 milioane de lei (circa 4,5 milioane euro). De altfel, compania a tot crescut în ultimii trei ani, chiar dacă încă nu a reuşit să revină la nivelul de vârf atins în anul 2008, când se sfârşea boom-ul imobiliar şi începea criza.

Noemi Ritea Velux

“Am avut creşteri ale afacerilor în anii din urmă chiar dacă nu se compară cu creşterile de 50-70% anual pe care le aveam înainte de 2008. Acum însă, oamenii sunt mai calculaţi şi nici nu iau aşa de uşor credite ca în acea perioadă”, adaugă directorul citat.

Velux aniversează acum 20 de ani de prezență pe piața românească şi are o cotă de piaţă de peste 50%, dacă e să ne referim la ferestrele de mansardă. “Pentru acest an estimăm o creştere cu 10% a cifrei de afaceri”, a adăugat Noemi Ritea.

Din luna aprilie, VELUX România lansează o nouă gamă de ferestre de mansardă eficiente energetic, cu geam termoizolant alcătuit din 3 foi de sticlă. Scopul este de a reduce consumul de energie și de a ajuta fiecare proprietar să aibă o locuință călduroasă pe perioada iernii.

Dacă e să intrăm în detalii tehnice, spunem că toate variantele de ferestre Velux cu geam termoizolant alcătuit din trei foi de sticlă sunt echipate cu un sistem de izolație unic, ThermoTechnologyTM, oferind un scut suplimentar puternic și eficient energetic împotriva frigului și a curenților de aer. Valoarea U a izolării termice pentru noile ferestre este de 1,1 W/m2K și reprezintă o îmbunătățire cu 15% a valorii U pentru fereastra cu geam termoizolant alcătuit din două foi de sticlă.

Pe lângă acest nou produs, Velux a îmbunătățit și eficiența energetică a ferestrei de mansardă clasice, cu geam termoizolant alcătuit din două foi de sticlă și a crescut izolarea termică pe fereastră cu 7%, ajungând la o valoare U de 1,3 W/m2K.

Grupul Velux, pe scurt

Grupul, pornit din Danemarca, are o istorie de 75 de ani. Programul de produse include atât ferestre de mansardă, cât și o gamă complexă de rulouri decorative și parasolare, rolete exterioare, tuneluri solare, ferestre pentru acoperiș terasă, ferestre cu funcții speciale (ieșiri pe acoperiș, ferestre pentru evacuarea fumului) și soluții automatizate.

Grupul Velux are o prezență globală, având companii de vânzări în 40 de țări și 17 fabrici în nouă ţări, în care lucrează aproximativ 9 500 de angajați. Grupul Velux este deținut de VKR Holding, o companie cu răspundere limitată care aparține fundațiilor și familiei.

Velux are fabrici şi în ţări vecine României, în Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia dar deocamdată nu s-a pus serios problema dezvoltării unei unităţi de producţie pe plan local.