AFI Europe a dezvăluit cum va arăta mall-ul AFI Palace Brașov

Compania israeliană AFI Europe a publicat pe site-ul propriu o simulare 3D cu planurile arhitecturale pentru ansamblul de construcţii care se vor ridica pe platforma fostei fabrici Hidromecanica. Proiectul AFI Palace Brașov cuprinde un centru comercial de peste 45.000 metri pătraţi şi două clădiri de birouri, cu 14 niveluri, cel mai mare regim de înălţime la ora actuală pentru Braşov..

Centrul comercial AFI Palace Braşov va fi deschis în martie 2018 și va avea ca ancoră Carrefour. Iniţial, compania a anunţat că întregul complex va fi pus în funcţiune la finele lui 2017.

AFI Europe România a cumpărat terenul pe care s-a aflat compania Hidromecanica de la „Cora România”. Aceştia plătiseră în 2010 circa 13 milioane de euro, în timp ce israelienii de la AFI au plătit pe terenul respectiv doar 9,7 milioane de euro. Negocierile au durat mai bine de şase luni, iar contractul a fost încheiat în vara anului trecut.

Mall-ul va avea o suprafaţă totală de închiriat de 45.000 metri pătraţi, pe trei niveluri accesibile prin trei intrări principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va găzdui zona de restaurante şi divertisment, inclusiv un cinematograf. Pe acelaşi teren, compania va construi şi un proiect de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 11.000 metri pătraţi şi va fi conceput ca o construcţie „verde”.

O caracteristică unică a viitorului centru comercial o reprezintă terasa de mari dimensiuni cu vedere către munţi, de care vizitatorii se vor putea bucura şi care va găzdui diverse evenimente şi activităţi pentru familii şi turişti.

Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obţinerea certificării pentru construcţii „verzi” LEED Gold. Mall-ul AFI Palace Braşov va fi construit de compania care a ridicat şi baza americană de la Deveselu – Danya Cebus. Danya Cebus Deveselu face parte din grupul Danya Cebus, care a ridicat proiectul AFI Cotroceni.

Untitled5

Untitled

Untitled2

Untitled3

Untitled4

Potrivit www.bzb.ro, firma care eliberează terenul pe care urmează a se realiza proiectul imobiliar din centrul civic a primit un „cartonaş galben” din partea Primăriei Braşov.
Pe parcursul lunii trecute, firma care se ocupă de demolare şi de săparea fundaţiei nu a respectat regulile impuse de autorităţile locale. „Ne-am confruntat, în zona respectivă, cu camioane care nu aveau permis de liberă trecere, camioane supraîncărcate, care afectau infrastructura stradală de pe Nicolae Titulescu, arteră pe care ieşeau de pe şantier cu moloz şi pământ. De asemenea, vehiculele nu aveau curăţate roţile la ieşirea de pe şantier, dar au mai fost constatate şi alte deficienţe”, a declarat la vremea respectivă administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz. În aceste condiţii, într-o primă etapă s-a interzis accesul vehiculelor pe Nicolae Titulescu. Ulterior, s-a decis ca autovehiculele de mare tonaj să intre pe şantier dinspre Bulevardul 15 Noiembrie, unde infrastructura rutieră suportă o limită mai mare de tonaj, scrie www.bzb.ro.

Dezvoltatorii de la AFI au fost printre cei 10 constructori care au cele mai mari şantiere deschise în oraş, pentru a primi un ultim avertisment: dacă nu se conformează regulilor în construcţii, riscă închiderea fronturilor de lucru.