Au început lucrările la prima clădire „verde” din Sibiu

Lucrările de construcție la Hattrick Office Building, primul imobil ce va fi certificat drept clădire verde din Sibiu, au început în luna aprilie iar finalizarea acestora este prevăzută pentru jumătatea lunii decembrie anul curent, anunță Turnul Sfatului. Clădirea este structurată pe opt niveluri supraterane, cu o suprafață construită de 7.500 de mp. Aceasta să află pe șoseaua Alba Iulia a fost deja închiriată de una din cele mai importante firme de IT din Sibiu, Visma.

Hattrick Office Building este construită pe un teren de puțin peste 2.000 de mp, situați pe șoseaua Alba Iulia, între clădirea magazinului Penny Market și cea a hotelului Select. Clădirea a fost proiectată de la bun început drept una de clasa A+, urmând a fi prima din Sibiu care să aibă un certificat eliberat de BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method – cea mai longevivă certificare a sustenabilității unor clădiri, la nivel mondial). Conform sursei citate, clădirea va avea subsol dedicat locurilor de parcare, parter, mezanin, cinci etaje și un al șaselea etaj retras și va avea spații verzi atât jos, cât și pe terasa superioară.

„În mod sigur, această clădire va primi calificativul «very good». Aceste certificări sunt acordate luându-se în considerare o mulțime de criterii, de la calitatea și proveniența materialelor de construcție, dacă acestea provin din exploatări sustenabile, și până la facilitățile clădirii. Aici, iarăși, criteriile sunt extrem de numeroase, clădirea fiind punctată pentru elemente precum standurile de biciclete oferite utilizatorilor clădirii, distanța față de o stație de mijloc în transport, prizele pentru încărcarea mașinilor electrice, rezervoarele instalațiilor sanitare, sistemul de climatizare certificat și așa mai departe“, arată Viorel Horja, reprezentant al beneficiarului clădirii, Hattrick Office SRL, citat de Turnul Sfatului. Această societate este deținută de Euroimob Internațional.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ șase milioane de euro.