Noi chiriași pentru Liberty Center. Gradul de ocupare ajunge la peste 70%

Gradul de ocupare a centrului comercial Liberty Center a crescut la peste 70% în ultimele 6 luni, după atragerea unor chiriași noi pentru 18% din suprafața mallului. Până la finalul anului estimăm că centrul comercial va fi ocupat în proporție de peste 80%.

Centrul comercial Liberty Center, situat în zona de sud a Bucureștiului, este administrat din luna noiembrie a anului trecut de compania de consultanță imobiliară JLL România.

Magazinul multibrand KVL By Kenvelo, Lee Cooper și Timeout, cu o suprafață de 284 metri pătrați este cea mai recentă deschidere din centrul comercial, reprezentând o relocare strategică a două magazine situate în mall. Noul concept de magazin multibrand este adaptat consumatorilor zonei, cu o nouă poziționare în atriumul principal, la parterul centrului comercial. De asemenea, retailerul de îmbrăcăminte Colin’s a deschis vineri, 12 mai, un nou magazin cu o suprafață de 200 metri pătrați situat la parterul Liberty Center.

Casa Convenienza by Casa Magica va deschide la parter un magazin de mobilă și accesorii produse în Italia, pe o suprafață de 1.380 metri pătrați.

Mixul de fashion al centrului comercial este completat de două noi magazine, fiecare având o suprafață de 200 metri pătrați, respectiv brandul românesc de îmbrăcăminte femei Format Lady și Raimond, multibrand de încălțăminte din piele.

Etajul unu va fi treptat repoziționat ca o zonă în principal de servicii, în următoarea perioadă fiind programate trei noi deschideri, pe o suprafață totală de 543 metri pătrați, respectiv o sală dedicată sporturilor de contact, un magazin Adidas Arte Martiale și Box, prin distribuitorul Masibo Sport, un showroom și o școală dedicate DJ-ilor, cu un studio de producție muzicală sub brandul DJ High Way. Tot la primul etaj, se va deschide la jumătatea lunii iunie un salon de înfrumusețare, ca o completare a mixului adus de operatorul de fitness Happy Gym.

Etajul al doilea aduce de asemenea noutăți odată cu deschiderea cafenelei Happy Cinema în interiorul căreia se vor desfășura diverse evenimente, precum concerte, lansări de carte etc.

Noile deschideri, dar și repoziționarea și regândirea mixului de chiriași au dus la creșterea traficului cu 13% în primul trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Din punct de vedere strategic, ne-am axat atât pe atragerea de noi chiriași, cât și pe relocarea anumitor branduri deja existente, cu scopul de a oferi o experiență plăcută, utilă și accesibilă consumatorilor. Vedem o deschidere din partea mai multor branduri în ceea ce privește Liberty Center, care va rămâne un centru comercial de proximitate. În acest sens punem un puternic accent pe zona de entertainment și targetăm noi chiriași care să se integreze rapid acestui concept. Preocuparea principală a echipei JLL care lucrează pentru acest proiect – Corina Stamate, managerul centrului și Doinița Ilie, leasing manager retail, este de a dezvolta un mix unic, strategic și adaptat consumatorilor, contractele încheiate demonstrând succesul acestui demers”, a declarat Mariana Stamate, Head of Property Management Department JLL România.

Centrul comercial, cu o suprafață de 25.700 metri pătrați, are peste 60 chiriași din domeniul fashion, food și entertainment. Printre chiriaşii-ancoră se numără Carrefour Market, Altex, Adidas, Deichmann, Sephora, Steilmann, CCC, KFC, McDonalds, Spring Time.

Anul trecut, în cadrul centrului comercial a fost deschis un cinematograf operat de compania românească HAPPYCINEMA, imediat după preluarea în administrare a Liberty Center de către JLL.

De la deschidere, au fost vândute peste 70.000 de bilete de cinema, iar un plus important a fost adus prin dezvoltarea unui conţinut alternativ dedicat atât adulţilor cât şi copiilor. Evenimentele reprezintă un alt instrument de atragere a bucureştenilor în centrul comercial. Astfel, pe 18 mai în cadrul cafenelei Happy Cinema va avea loc lansarea, în premieră în Bucureşti, a celei de-a doua cărţi scrisă de Andrei Ciobanu, iar pe 20 mai este organizat un concert susţinut de formaţia Timpuri Noi.

JLL mai are în administrare proprietăți imobiliare totalizând aproape 200.000 metri pătrați, respectiv complexul de afaceri Swan Office & Technology Park, parcul comercial Colosseum din cartierul bucurestean Chitila, precum și nouă proprietăți industriale.