Stadionul Ion Oblemenco va fi gata în luna iulie a acestui an, după care beneficiarul va demara procedurile de autorizare și omologare, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării. Arena a fost concepută pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv, se vor putea organiza și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale.
Obiectivul de investiţii cuprinde un stadion de fotbal, cu capacitatea de 30.929 de locuri pentru spectatori (dintre care 124 de locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii şi pentru însoțitorii acestora), spații destinate sportivilor (vestiare cu grupuri sanitare, săli de antrenament, cabinet medical), presei (tribuna media, SMC – central media al stadionului -, zona de lucru pentru presă, sală de conferințe, zonă mixtă, zonă flash interviu și studiouri TV etc.), administrație (birouri, săli de ședință și proiecție, spații de depozitare, vestiare etc.), zonă de cazare sportivă cu camere și cu facilități de recuperare pentru sportivi (38 camere) și va fi prevăzut cu parcări și accese de diferite categorii concepute și realizate într-o manieră de organizare flexibilă, care va permite folosirea optimă a spațiului în funcție de necesitățile organizatorilor de evenimente din fiecare dintre cele 3 obiective: stadion de fotbal, stadion de atletism, sală polivalentă.
Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuţie a fost semnat în mai 2015, iar, în septembrie 2015, au demarat lucrările propriu-zise. Valoarea totală a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA. Până în prezent, gradul de execuție a lucrărilor este de aproximativ 85%, iar 60% din plăți au fost efectuate.
Construirea Complexului Sportiv Craiova – Stadion de fotbal este o investiție semnificativă și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.
Lucrările sunt realizate de un consorțiu de opt firme, dintre care una din Germania. Liderul asocierii este SC Con-A din Sibiu, care împreună cu Aci Cluj – asociat 1, Nisal din Sibiu – asociat 2, Dico și Tiganas – birou de proiectare din Cluj – asociat 3, cu subcontractanții Plan 31 Ro din Cluj, Instal Data Proiect din Cluj, Helinick din București și Vision4Venue din Nurnberg, Germania – terț susținător tehnic.