Prysmian a dezvăluit cât a investit în noua unitate pe care a deschis-o la Slatina

Compania italiană Prysmian, care activează în industria de cabluri şi sisteme electrice şi de telecomunicaţii, a investit 25 de milioane de euro în cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, pe care a inaugurat-o la Slatina.

Această nouă unitate face parte din seria investiţiilor Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică şi electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioada de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producţie de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrică din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip.

Fabrica se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 28.000 mp, are un design modular, care poate fi uşor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafaţă disponibilă aproape 40% a fost achiziţionată de Prysmian în 2015, ajungând la o suprafaţă totală de aproximativ 110.000 mp.

Construcţia a început în octombrie 2015 şi a durat 11 luni, iar producţia urmează să înceapă în iunie 2017. La Slatina, aproape 1.000 de angajaţi Prysmian produc cabluri optice şi electrice, 80% din produse fiind exportate în întreagă lume.

„Am fost implicaţi în proiecte în întreaga lume, iar acum, aducem acestei noi fabrici calitatea de necontestat a produsului nostru, împreună cu toată experienţa dobândită până acum. În dezvoltarea infrastructurii strategice cum ar fi reţelele de telecomunicaţii, calitatea şi fiabilitatea sunt esenţiale. „, a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

La Slatina se produc cabluri electrice pentru industria energetică încă din 1973. În 1996 Siemens a cumpărat fabrică şi a investit pentru a creşte şi diversifică producţia. În 1999, Pirelli a preluat operaţiunile deţinute de Siemens la Slatina, iar în 2005 itelienii au vândut operaţiunile către actualul grup Prysmian, listat la bursă de la Milano.

Prysmian Group produce cabluri pentru industria telecom şi pentru cea energetică şi are 21.000 de angajaţi în 82 de fabrici pe plan mondial.

„Suntem interesaţi să facem din Slatina un centru major de excelenţă pentru industria de cabluri optice şi cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autorităţile locale şi naţionale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiţii.”, a concluzionat Valerio Battista.