Bog’Art ridică a treia clădire de birouri Ikea de la Timpuri Noi

Compania Bog’Art, deținută de Raul Doicescu, va construi cea de-a treia clădire de birouri din cadrul complexului Timpuri Noi Square din București, dezvoltat de Vastint, divizia imobiliară a Ikea. Primele două imobile au fost ridicate de firma israeliană Danya Cebus, cea care a construit şi AFI Palace Cotroceni.

Suedezii au decis să continue cu a treia clădire de birouri, deşi au închiriat mai puţin de o treime din primele două imobile construite. Deocamdată, chiriaşii Vastint sunt dcs plus, Impact Hub, Kruk şi Fratelli, care împreună ocupă 9.550 mp. Clădirile finalizate în luna iulie au o suprafaţă de 32.000 mp.

Clădirea va avea o suprafaţă închiriabilă de 20.000 mp şi, alături de celelalte imobile, face parte dintr-un complex care trebuie să ajungă la 100.000 mp, ceea ce îl face cel mai mare parc de birouri din România. În plus, complexul va avea o suprafaţă de retail şi 50.000 mp dedicaţi locuinţelor, adică echivalentul a circa 700 de apartamente.

Vastint a început în 2015 construcţia speculativă a primelor două clădiri de birouri din Timpuri Noi Square. Această primă etapă a presupus un cost de dezvoltare de circa 50 mil. euro, sumă care include şi valoarea terenului. Terenul a fost cumpărat în 2010 de la fabrica Timpuri Noi pentru suma de 34,6 mil. euro.