Mulberry Development se împrumută de la Raiffeisen Bank pentru finanțarea primei faze a ISHO Offices

Dezvoltatorul proiectului de birouri ISHO Offices, Mulberry Development, a semnat un acord cu Raiffeisen Bank pentru finanțarea primei faze de dezvoltare a proiectului, componenta de birouri din cadrul ISHO. “După un proces de selecție și analiză a propunerilor principalelor bănci din țară, am optat pentru soluția de finanțare a Raiffeisen Bank, un partener cu care am colaborat eficient și în alte proiecte. Apreciem în mod deosebit deschiderea, flexibilitatea și excelenta înțelegere a business-ului de care această instituție dă dovadă, calități esențiale pentru o bancă într-un proiect de asemenea anvergură”, a declarat Ovidiu Șandor, dezvoltatorul ISHO.

Această primă etapă prevede livrarea unei suprafețe închiriabile de 16.500 mp de birouri de nouă generație, dezvoltatorul propunându-și să construiască cele mai dorite spații de muncă din Timișoara și regiunea de vest a țării. Pentru acest lucru se bazează pe cel mai bun amplasament disponibil din oraș, conceptul multifuncțional și pe un mix ideal de servicii. Lucrările de construcție propriu-zise au demarat în această primăvară, iar primele birouri vor fi disponibile începând cu luna martie a anului viitor.

„Avem o colaborare de peste 15 ani ani cu dezvoltatorul Mulberry Development, timp în care am construit un parteneriat durabil. Mulberry Development face parte din companiile curajoase, care nu se tem să inoveze și să aducă pe piață proiecte de anvergură, unice – integrând atât birouri, cât și rezidențial, servicii și retail – și să transforme comunitățile unde activează. Așa ceva ne dorim și noi în Raiffeisen Bank – avem capacitatea și know-how-ul să susținem proiecte care fac istorie și schimbă fața unor comunități” a spus Cristian Sporis, Vice-Președinte Raiffeisen Bank.

Proiectul beneficiază de o poziție privilegiată în oraș, fiind situat în imediata vecinătate a centrului istoric, pe principala artera care leagă zona centrală a Timișoarei de aeroport și autostradă. ISHO Offices va fi ușor accesibil din toate cartierele mari ale orașului, iar zona este acoperită de mai multe linii de tramvai, autobuz și troleibus. De asemenea, amplasamentul pe malul Begăi permite realizarea propriului debarcader, un loc de relaxare care deservește, în același timp, noua linie de vaporetto.

La final, ISHO Offices va forma un singur corp, ceea ce va permite suprafețe de peste 6.000 mp pe etaj. Etapizarea proiectului și disponibilitatea suprafețelor mari pe același nivel oferă companiilor atât flexibilitate în utilizarea spațiului, cât și predictibilitate în ceea ce privește extinderea ulterioară în cadrul clădirii. Ansamblul țintește, totodată, să obțină cea mai înaltă certificare internațională de clădire verde acordată pentru un proiect dezvoltat în afara Bucureștiului,reducând impactul asupra mediului și oferind chiriașilor cele mai mici costuri administrative din oraș.

Dincolo de birouri și apartamente, ISHO va oferi un centru de conferințe dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină dar și un parc de peste 7.500 mp, cu pistă de alergat. ISHO va prevedea amenajarea unor locuri de joacă, va fi deservit de un after-school, dar și de mai multe școli și grădinițe bine cotate, aflate în proximitate. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare.

ISHO va reda orașului, probabil, cea mai bună zonă a sa, devenind un reper al Timișoarei de mâine și, totodată, cea mai modernă și dorită locație, atât în ceea ce privește componența spațiilor de birouri, cât și cea rezidențială.