Skanska va investi 37 de milioane de euro în prima clădire din proiectul Equilibrium

Dezvoltatorul Skanska, din Suedia, a anunțat că va investi 37 de milioane de euro în prima clădire din proiectul de birouri Equilibrium din nordul Capitalei. Anunţul vine după ce săptămâna trecută compania a anunţat vânzarea celei de-a treia clădiri din proiectul Green Court către Globalworth, companie deţinută de omul de afaceri Ioannis Papalekas, care cumpărase şi celelalte două clădiri ale proiectului.

Având 12 etaje supraterane și 240 de locuri de parcare subterane și supraterane aferente primei faze, Equilibrium aduce un nou concept pe piața spatiilor de birouri din Romania. Așa cum indică şi numele, proiectul își propune să le creeze celor care își vor desfășura activitatea acolo premisele realizării unui echilibru între viața profesională și cea personală, integrând o serie de facilități care oferă flexibilitate și aduc valoare adaugată timpului petrecut în complex.

Equilibrium oferă un spațiu de lucru creativ, flexibil și ușor de personalizat, cu acces la aer proaspăt și lumină naturală. Proiectul creează spații care încurajează comunicarea si colaborarea, oferind facilități care permit abordări creative ale activității zilnice și cresc nivelul de productivitate. Zona verde din fața clădirii va fi deschisă atât comunității cât și chiriașilor, mai ales celor care sunt în căutarea acelui „loc special” care îi poate re-energiza pentru a-și atinge potențialul maxim.

Proiectul integrează un mix de spații verzi, de relaxare, cu acoperire wireless si mobilier urban dotat cu prize electrice. De asemenea, complexul Equilibrium va fi certificat LEED Gold si integreaza solutii sustenabile inovatoare, precum calcularea amprentei de carbon, un ecran pe care se va afisa nivelul consumului de energie, încărcătoare rapide pentru mașini electrice precum și o aplicație dedicată clădirii.

Continuând abordarea centrată pe oameni, fiecare dintre facilități este menită să îmbunătățească experiența de zi cu zi a celor care lucrează sau vizitează clădirea – zona deschisă a proiectului, care devine un hub social după sau în timpul orelor de lucru, dar și restaurantul care va avea program prelungit pentru cei care au un orar flexibil sau vor să îl viziteze în afara orelor de birou.

Per ansamblu, întregul proiect se bazează pe redefinirea noțiunii de „spațiu de lucru” tradițional într-un concept mai flexibil și mai dinamic și care să contribuie și la estetica și funcționalitatea contextului urban la care ia parte.

„Este un an foarte bun pentru Skanska, avand in vedere ca începem să dezvoltăm al treilea proiect de birouri din România. Am ales să ne extindem prezența în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, în partea de nord a orașului și rămânem încrezători că aceasta continuă să fie una dintre cele mai populare zone, oferind avantaje evidente viitorilor locatari. Fără îndoială design-ul, arhitectura și spațiile din Equilibrium vor aduce plus valoare geografiei întregii zone. Prin acest proiect, care încorporează cele mai noi tehnologii green, obiectivul nostru principal este de a crea un mediu de lucru care să inspire, un loc în care oamenilor să le faca placere să lucreze. Vrem ca viitorii noștri chiriași să își petreacă ziua, într-un spațiu prietenos, cu vizibilitate ridicata și acces facil la rețeaua de transport public. Este ceea ce noi, Skanska, numim un spațiu de muncă pregătit pentru viitor”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Până în prezent, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 metri pătrați. Toate cele trei clădiri au fost vândute companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Skanska mai are în construcţie şi prima clădire din proiectul Campus 6 din apropierea staţiei de metrou Politehnică, în care investeşte 38 de milioane de euro. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.