Când se va termina totuși metroul spre aeroportul Otopeni

Lucrările la metroul spre aeroportul Otopeni ar putea începe cel mai devreme în septembrie anul viitor şi să fie finalizate cel mai devreme în 2022, potrivit unui document al Ministerului Transporturilor. Până atunci trebuie rezolvată problema finanţării, scrie Digi24.

În prezent, un împrumut de la japonezi acoperă doar un sfert din banii necesari. Restul fondurilor ar putea veni de la Bruxelles, prin fondurile de dezvoltare regională. Pentru asta însă Metrorex trebuie să depună în această lună o cerere de finanţare.

Peste un miliard 300 de milioane de euro vor intra în săparea tunelurilor lungi de 14 kilometri, în construcţia celor 12 staţii, dar şi în achiziţia de trenuri.

Potrivit Ministerului Transporturilor, licitaţia pentru lucrări va fi demarată cel mai probabil la jumătatea lunii septembrie, însă contractul de lucrări s-ar putea semna abia în iulie anul viitor, ceea ce înseamnă că şantierul se va deschide abia în toamna lui 2018. Şi cum lucrările sunt estimate să dureze patru ani, înseamnă că abia în 2022 vom merge cu metroul la aeroport, adică cu doi ani după Campionatul European de Fotbal.