Timișoara a depus actele la CNI pentru aprobarea construcției unui nou stadion

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunțat că reprezentanții instituției pe care o conduce a depus actele la Compania Națională de Investiții pentru pentru construcţia unui stadion pe amplasamentul actualei arene, „Dan Păltinişanu”.

„Acest proiect este pe lista sinteză cu obiective de investiţii la Compania Naţională de Investiţii. Sperăm să facă şi pasul următor, să ajungă să fie finanţat pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic cu detaliile de execuţie”, a declarat Robu pentru ziare.com.

Potrivit sursei citate, noua arenă ar urma să aibă o capacitate de 31.000 de locuri şi va fi construit în locul actualului stadion „Dan Păltinişanu”. Nu se cunosc detaliile financiare ale proiectului, însă se estimează ca suma totală investită să fie de aproximativ 50 de milioane de euro.

Nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre construirea unui nou stadion la Timişoara. Primele discuţii au început în 2015. Construcţia unei arene noi la Timişoara ar putea face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a oraşului. Timişoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2021.

De asemenea, Robu a propus, la ședința de consiliu de marți, alocarea a 400.000 de lei pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic în vederea construirii unei noi săli polivalente în oraș, în viitorul campus sportiv de lângă stadion.

Edilul-șef anunțase încă din luna aprilie a acestui an că dacă CNI nu ridică sala mult-promisă la Timișoara, atunci face el una, cu fonduri proprii. Estimările edilului ajungeau la 20 de milioane de euro, sala urmând să aibă 10.000 de locuri, cel puțin.