Aeroportul din Suceava se extinde

Terminalul de plecări al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava va fi extins prin montarea mai multor containere, scrie www.monitorulsv.ro. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în total vor fi montate şase containere, acestea ajungând deja la aeroport pentru a fi amplasate în zona destinată pasagerilor care zboară de la Suceava.

Flutur a adăugat că toate cele șase containere vor fi amplasate la ieşirea pe platforma aeroportului, în apropierea fostului salon oficial al aeroportului, de la parterul clădirii. „Montarea acestor containere reprezintă o fază intermediară pentru a reuşi să facem faţă numărului mare de pasageri. Sperăm ca anul acesta să depăşim numărul de 250.000 de pasageri pe Aeroportul <Ștefan cel Mare>, motiv pentru care era nevoie să extindem spaţiul destinat pasagerilor, pentru fluidizarea traficului. Urmează ca în perioada următoare să continuăm procedurile pentru a construi un nou terminal, însă până atunci lucrăm şi cu varianta de containere”, a precizat preşedintele CJ Suceava.

După montarea celor şapte containere, suprafaţa destinată pasagerilor care zboară de pe Aeroportul Suceava va creşte cu 120 de metri pătraţi, pentru aproximativ 100 de pasageri. Zona pentru „plecări” formată din containere este dotată cu aparate de aer condiţionat, toalete pentru femei şi bărbaţi, şapte aparate pentru încălzire pe perioada iernii, precum şi toate dotările necesare într-o astfel de locaţie. Noul spaţiul destinat pasagerilor va fi dat în funcţiune cel mai probabil după data de 1 septembrie 2017.