Cele mai multe macarale din țară

Zeci de macarale ’’râd în soare’’ de o parte şi de alta a podului Basarab, lângă stația de metrou Grozăveşti*

Zona stației de metrou Grozăveşti a adunat în ultima perioadă patru şantiere. Este vorba despre cele trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, Ansamblul Neofort Rezidential 73, clădirile de birouri ale CA Immo şi ale Forte Partners. Cum despre proiectul din urmă am mai vorbit în unul dintre numerele recente ale revistei, vom vorbi în cele ce urmează, pe scurt, despre celelalte trei proiecte.

Neofort Rezidential 73

Acesta este bloc în construcție situat la mai puțin de 10 metri de podul Basarab. Imobilul va avea un regim de înălțime 2S+P+9E+10R, edificat pe un teren în suprafață de 1.786 mp, urmând să cuprindă un număr de 121 de apartamente. Blocul este realizat pe o fundație de tip radier general, cu structură pe diafragme, cadre, stâlpi și grinzi de beton armat, cu închideri din Verblock și izolație din polistiren expandat cu densitate mare EPS 80.

Locurile de parcare vor fi asigurate în cele două etaje subterane, pe lângă locuri de parcare supraterane. Termosistemul care îmbracă fațadele proiectului e realizat din polistiren expandat de 100 mm. Pentru a spori condițiile acustice, a fost ales pentru spațiile vitrate tâmplăria din PVC cu geam termopan Low-E. Să vorbim însă şi despre firmele de construcții.

Proiectantul general este Biroul individual de arhitectură Rădulescu Emanuel Ion, executant piloți forați – Euro-Nord Construct, de structura de rezistență s-a ocupat SCCSM Cart Top iar beneficiar este Dib Com Inter. Aceasta din urmă a dezvoltat mai multe proiecte în Bucureşti, pe numele firmei figurând în ultimii ani atât terenuri cât şi dezvoltări în zone precum Băneasa, pe strada Pepelea de lângă parcul Verdi, Mihai Bravu Residence şi altele.

Business Garden Bucharest

Vastint România a început vara trecută construcția pentru cele trei clădiri ale proiectului Business Garden Bucharest, ce însumează 41.000 mp de spații de birouri moderne, clasa A și zone comerciale la parter. PORR Construct este antreprenorul general al proiectului iar punerea în funcțiune este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Business Garden Bucharest a fost proiectat de West Group Architecture. La momentul actual, la una dintre clădiri se lucrează la structura supraterană iar la celelalte două s-a depăşit faza de fundație.

Orhideea Towers

Şi pentru fondul de investiții CA Immo tot PORR Construct este antreprenorul general, în cazul clădirilor Orhideea Towers. De asemenea, proiectant general este West Group Architecture.

Proiectant de structuri a fost ales Popp şi Asociații iar pentru fațade Aluplan Design. De partea de instalații se ocupă MC General Construct. Proiectul va avea o suprafață închiriabilă de circa 37.000 de metri pătrați și este din compus din două turnuri de birouri conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Cele două turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje. Proiectul include 406 de locuri de parcare.

*Acest articol apare în ediţia print iulie-august a revistei Constructiv