CTP investește 18 milioane de euro în achiziția a două parcuri logistice în vestul țării

CTP își continuă expansiunea la nivel național și investește circa 18 milioane de euro în achiziționarea a două parcuri logistice, în orasele Ineu și Salonta, de la compania slovacă IPEC Group. Cele două proprietăți totalizează 119.000 m² de teren și 37.000 m² suprafață închiriabilă. Aceste noi parcuri logistice ale CTP au o poziționare strategică în partea de vest a țării.

Ineu este situat în județul Arad, unul dintre centrele industriale importante din zonă și nod de transport, iar Salonta, în județul Bihor, foarte aproape de granița cu Ungaria. Cele două proprietăți vor constitui baza pentru două noi parcuri din portofoliul companiei, CTPark Ineu și CTPark Salonta, și fac parte din strategia pe termen lung a companiei de creștere și de consolidare a poziției sale caproprietarul cu cea mai mare suprafață logistică și industrială la nivel național.

CTPark Ineu este situat în partea de sud-vest a orașului Ineu, la 2,5 km de centrul orașului și este amplasat pe un teren de 56.000 m². Parcul are 23.000 m² suprafață construită cu destinația de producție și birouri. CTPark Ineu constă dintr-un depozit complet închiriat companiei Delphi Packard, care are la Ineu o fabrică de componente auto.

CTPark Salonta se află la periferia orașului, în partea de sud-vest, și la 2,5 km de centru. Parcul beneficiază de un teren cu o suprafață totală de 63.000 m², o suprafață închiriabilă de 14.000 m² la care se vor adăuga încă 30.000 m², conform planurilor de dezvoltare ulterioare. Parcul are la acest moment două depozite ocupate în proporție de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva.

„Achiziția parcurilor logistice din Ineu și Salonta face parte din strategia noastră de dezvoltare națională a afacerii și de acoperire a tuturor zonelor strategice din România. Un alt criteriu pentru care am ales aceste proprietăți a fost existența unor contracte de închiriere pe termen lung cu două companii importante: Delphi Packard și Inteva. Ne-am propus să fim prezenți în toate regiunile din țară unde infrastructura este suficient de bine dezvoltată pentru clienții noștri și pentru afacerile lor. Cererea pentru spații industriale de clasă A e într-o creștere rapidă, iar chiriașii au început să înțeleagă care sunt avantajele închirierii de spații construite la cele mai înalte standarde de calitate. De aceea consider că acesta este momentul optim pentru accelerarea ritmului nostru de creștere, prin cumpărarea de proprietăți și prin dezvoltarea de noi facilități”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Depozitele din Ineu și Salonta au fost construite respectându-se specificații stricte, iar CTP va asigura pe viitor cele mai bune servicii de întreținere în beneficiul chiriașilor săi. Printre cele mai importante caracteristici ale depozitelor se numără: podele cu o capacitate mare de încărcare – 3 tone/m², în ambele parcuri; înălțimea utilă a halelor este de 7,5 m în CTPark Ineu și de 10 m în CTPark Salonta; luminatoarele ocupă 10% din suprafața tavanului.

În afară de achizițiile din Ineu și Salonta, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării includ mai multe orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Deva.

“Vom continua extindereaîn vestul țării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spații industriale și logistice din România. Printre avantajele pe care le are această regiune se numără: apropierea de granița vestică, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii care s-au făcut în ultimii ani, precum și creșterea numărului de companii proaspăt intrate pe piața zonală, din domenii ca electronică, IT, componente auto și FMCGși care caută spații de depozitare”, a adăugat Ana Dumitrache.