AFI Europe construiește mai multe blocuri de 11 și 14 etaje pe terenul de la Laromet

Dezvoltatorul AFI Europe România va construi mai multe blocuri, de 11 și 14 etaje, pe terenul fostei fabrici Laromet din București, deși inițial avea în plan să ridice acolo un mall. Suntem flexibili şi trebuie să înţelegem proiectul. Am inţeles că va fi dificil să construim acolo un mall şi am recunoscut că ar fi mult mai bine dacă am face un proiect rezidenţial, care va fi ca un mic oraş”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europea a plătit pentru cei 155.000 de mp de la Laromet 77,5 milioane de euro.

Mini-oraşul va avea totuşi spaţii comerciale, de proximitate. De asemenea, în trecut s-a scris că Dedeman a cumpărat o parte din teren şi că urma să construiască un magazin. Hay spune că au fost discuţii, atunci când planurile erau de a dezvolta un mall, însă tranzacţia nu a mai fost finalizată.

Compania a depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie a două blocuri cu un total de 190 de apartamente. Asta în prima fază a proiectului AFI City. Deşi nu a oferit detalii despre ce preţuri vor avea apartamentele, şeful AFI spune că acestea vor fi la nivelul pieţei. „Aşteptăm practic doar semnăturile pentru primele două blocuri. Am aplicat şi pentru obţinerea planului urbanistic zona (PUZ) pentru următoarea fază, care va avea şapte clădiri, cu încă 700 de apartamente”, mai spune Hay.

Pe terenul Laromet se pot construi mii de apartamente. La început, planurile companiei erau de a construi între 3.000 şi 4.000 de locuinţe, conform Economica.net.