Cel mai mic motoferăstrău cu acumulator Stihl, acum şi în România

Motoferăstrăul se află deja în toate magazinele Stihl la nivel național. Acest produs nu impune protecție auditivă, spre deosebire de uneltele echivalente, cu motor pe benzină.

MSA 120 C-BQ fost conceput special pentru activități hobby, în jurul casei. Precizăm că MSA 120 este considerat cel mai mic motoferăstrău cu acumulator al producătorului german, dar care poate avea o autonomie de până la 150 de tăieturi.

Calculul tehnic al inginerilor germani pentru numărul de tăieturi a fost făcut luând în considerare un lemn fasonat de 10×10 cm, cu un tip acumulator compact AK 30, Litiu-Ion, nou introdus și acesta pe piața din România.

Cu o greutate 2,5 kg, noul motoferăstrău Stihl este util atât pentru utilizatorii ocazionali, de acasă, dar și pentru profesioniștii din construcții. În plus, nivelul acustic la care lucrează acest produs nu impune protecție auditivă, spre deosebire de uneltele echivalente, cu motor pe benzină.

Însă, pentru că nevoile utilizatorilor sunt din ce în ce mai sofisticate și mai diverse, tehnicienii Stihl dezvoltat și o variantă superioară a acestui tip de motoferăstrău, un fel de upgrade, care are cu 25% mai multă eficiență la tăiere decât MSA 120. Este vorba despre MSA 140 C-BQ, care are doar cu 100 de grame mai mult în greutate decât MSA 120, dar rezistă în forță la 180 de tăieturi.

O mențiune tehnică foarte importantă pentru acest tip de unealtă cu acumulator este că fost proiectată pentru a furniza putere maximă de tăiere până la golirea completă a acumulatorului. Din acest motiv, un motoferăstrău Stihl cu acumulator nu “moare” niciodată în tăietură, utilizatorul beneficiind de puterea maximă, până la ultimul “strop” de curent.

În fapt, această carcteristică este valabilă pentru toate motouneltele cu acumulator, fie că vorbim de motocoase, foarfeci de gard viu, suflante sau mașini de tuns iarba.

Dezvoltarea intensivă a gamelor de motounelte cu acumulator urmează o tendință firească, care se regăsește și pe piața auto. De la an la an, producătorul german Stihl inovează și implementează tehnologia cu acumulator pe unelte din ce în ce mai puternice și mai sofisticate, chiar și în zona profesională, cum ar fi un motodebitator dedicat industriei construcțiilor. Acesta din urmă nu a fost lansat încă și la noi în țară.

Despre compania Stihl

Stihl a anunţat în 2016, la nivel internațional, o creştere de 6,6%, atingând o cifră de afaceri record de 3,46 miliarde de euro. Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2018.

Anul trecut compania a împlinit 90 de ani, fiind înființată în 1926 de Andreas Stihl în Stuttgart. Stihl România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. În prezent Stihl România importă motounelte sub brandurile Stihl şi Viking.