Metroul SA și Amber Engineering vor face studiul de fezabilitate pentru tronsonul Gara de Nord-Gara Progresul

Metrorex a semnat contractul “Servicii de proiectare, asistență și consultanță de specialitate aferente Studiului de pre-fezabilitate (SPF) şi studiului de fezabilitate (SF) pentru construcţia Liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronson Gara de Nord – Gara Progresul”, cu asocierea Metroul S.A. – Amberg Engineering A.G.

Contractul este încheiat în cadrul proiectului “Studiu de pre-fezabilitate şi studiu de fezabilitate pentru construcţia liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul”, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

Bugetul total al proiectului este de 11.900.000 CHF (din care 8.500.000 CHF reprezintă contribuția elvețiană nerambursabilă). Valoarea contractului de servicii de proiectare, asistență și consultanță de specialitate este de 19.710.016,61 lei fără TVA.

Elaborarea Studiului de Pre-Fezabilitate şi Fezabilitate urmăreşte oportunitatea realizării Liniei de metrou – Lac Străuleşti – Gara de Nord – Gara Progresul. Construcția liniei de metrou va îmbunătăţi transportul public urban din Bucureşti prin descongestionarea traficului de suprafaţă din zona centrală şi de sud a oraşului şi va realiza legătura directă între zona de nord-vest şi zona de sud a capitalei.