CTP a cumpărat cu 17 mil. € un parc logistic din Chitila

Dezvoltatorul CTP a cumpărat în septembrie Chitila Logistic Park (CLP) cu 17,3 milioane de euro.

CLP a fost cumpărat de la UBM Development, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piața europeană.

Această achiziție este parte a strategiei CTP de a crește stocul de spații logistice și industriale deținute pe teritoriul României, la aproximativ 1 milion mp până la sfârșitul anului 2018.

Cel mai nou parc logistic al CTP este situat pe Șoseaua de Centură, în partea de Nord-Vest a orașului, la 7 km de autostrada A1 (E81), 12 km distanță de DN1 (E60), 16 km de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

În prezent, parcul are o suprafață totală de 93.000 mp, din care 45.000 mp suprafață închiriabilă și 48.000 mp teren destinat dezvoltărilor ulterioare.

Spațiile pot fi închiriate începând de la minimum 1.750 mp, până la 45.000 mp și pot fi folosite atât pentru activități de depozitare, distribuție, cât și producție pentru industria ușoară.

Chitila Logistic Park este complet închiriat, iar printre companiile care dețin spații aici se numără: compania internațională de logistică, Havi Logistics, distribuitorul de produse farmaceutice Europharma și tipografia Ringier Print, parte a trustului de presă Ringier.

Planurile CTP pentru proprietatea nou achiziționată includ extinderea acesteia și prima etapă de dezvoltare se preconizează că va fi demarată la sfârșitul acestui an și va presupune construirea a aproximativ 13.000 mp de noi depozite.

“Decizia de a cumpăra parcul logistic de la Chitila se înscrie în linia investițiilor susținute pe care le-am demarat în ultima perioadă și prin care vrem să creștem stocul de spații deținute în zona Bucureștiului, dar și la nivel național”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est.

CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.