Arta lui Hirotoshi Ito, prima dată în România, la Galeria Galateca

Este cunoscută fascinaţia pe care piatra a exercitat-o asupra artiştilor de-a lungul timpului. Astăzi, acest material reprezintă în continuare un suport utilizat în artă, iar creatorii caută, şi cu ajutorul noilor tehnologii, să scoată maximum posibil din piatră. Duritatea, asprimea, inexpresivitatea, rigiditatea pietrei dispar şi locul lor este luat de căldură, maleabilitate şi expresie. Acest paradox al pietrei naturale îl descoperim şi în creaţiile japonezului Hirotoshi Ito, ale cărui opere s-au remarcat în toată lumea.

Expoziţia lui Hirotoshi Ito, ”Pleasures of Paradox. The fine stone”, va putea fi admirată la galeria Galateca în perioada 10-14 octombrie.

Intrarea este liberă!

Combinaţie de umor, straniu şi absurd, de proiectare a unor noi limite şi concepte, arta lui Hirotoshi Ito vine ca o invitaţie să descoperim o altă lume, lumea surprinzătoare şi spectaculoasă a pietrei naturale.

Născut în 1964, Hirotoshi Ito face parte dintr-o veche familie de pietrari. În anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts, dedicându-se cu pasiune universul pietrei. Lucrările sale, cele mai multe de mici dimensiuni, se găsesc în diferite muzee şi în colecţii private de artă.

Expoziţia ”Pleasures of Paradox” este un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de către PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatră naturală din România.

Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partener PIATRAONLINE:

Ne dedicăm complet proiectelor curajoase pe care le susținem și vrem să punem România pe harta liderilor în design și arhitectură. Pentru noi, fiecare bucată de piatră naturală este o operă de artă sculptată de natură: unică, expresivă, tulburătoare. De aici și admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne servește drept sursă de inspirație, dar și dorința de a prezenta universul său comic-absurd acasă, în România.