Doi oameni de afaceri din Sibiu vor să ridice un mall în Satu Mare

Oamenii de afaceri Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner din Sibiu intenționează să ridice un mall Oasis în zona magazinului Praktiker din Satu Mare, pe Drumul Careiului. Astfel, în ședința extraordinară de joi, consilierii sătmăreni sunt chemați a se pronunța asupra Planului Urbanistic Zonal al viitorului mall.

Conform unor date obținute de PresaSM.ro, Oasis Retail Development se află într-un stadiu destul de avansat pentru construirea unui centru comercial pe Drumul Careiului. Construcţia efectivă se va demara la sfârșitul acestui an, în municipiul Satu Mare, pe un teren amplasat lângă Praktiker. Este vorba despre un nou concept de mall, respectiv unul de mici dimensiuni.

Cei doi sibieni au testat cu succes conceptul de strip mall în Austria şi Germania, înainte de a-l implementa în România. Klaus Reisenauer spune că principalele avantaje ale acestui tip de proiect sunt costurile de construcţie mult mai mici, iar lucrările sunt finalizate mult mai rapid.

Proiectul prevede realizarea unor construcții pentru comerț și servicii pe întreaga suprafață de teren deținută de beneficiar, ceea ce presupune extinderea intravilanului, prin includerea parcelei situate actualmente în extravilan. Vor exista galerii comerciale tip strip mall, cu acces direct din exterior pentru clienți și aprovizionare. Centru comercial tip shopping mall, cu circulații interioare pentru clienți și aprovizionare.

Investiția este una de mare anvergură și se va întinde pe 11.800 de metri pătrați, chiar mai mare decât Praktiker-ul! Jumătate din teren va fi ocupat de spații verzi și parcări, iar cealaltă jumătate cu imobile. Regimul de înălțime va fi de parter plus două etaje. Printre chiriașii Prima Shops se numără Altex, C&A, Takko, Pepco, CCC, Flanco, scrie PresaSM.ro.