Pentru multe construcţii de amploare, alimentarea continuă cu energie electrică este vitală, acestea având nevoie de soluții de funcționare permanentă și de back-up. Pentru Himoinsa, cei mai activi jucători pe partea de închiriere generatoare de pe plan local sunt cei din domeniul construcţiilor.
„Dacă e să exemplific, printre numele mari care au apelat în ultimii ani la noi se numără mall-ul Park Lake şi Mega Mall, atunci când au lucrat la fundaţii. În cazul Park Lake, pentru construcţia fundaţiilor, a pereţilor mulaţi, au avut nevoie de generatoare cu o putere însumată de 1MW timp de două luni. Am mai dat generatoare pentru metroul de la Drumul Taberei şi la eoliene în Dobrogea, unde fiecare stâlp este un şantier în sine”, a declarat răspunzând unei întrebări a revistei Constructiv, Cătălin Stănciulescu (foto mai sus), director comercial All Generating.
Himoinsa și All Generating tocmai au anunţat deschiderea primului centru logistic din România, la Chiajna, foarte aproape de podul de la Dragomireşti, în zona centurii de vest a Capitalei, o investiție de 500.000 de euro în stocul de marfă, în urma căreia vor fi deservite piețele din Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.
Asta şi pentru că, cea mai apropiată fabrică Himoinsa este în Murcia, în partea de sud-est a Spaniei. Un camion cu generatoare face de la fabrica din Spania cam o săptămână până în Bucureşti.
Centrul logistic are şi spaţiu acoperit dar şi curte betonată. Spre deosebire de multe depozite, acest centru logistic are motoare foarte grele (cel mai uşor are o tonă), astfel că are înălţime mai redusă, ca urmare a faptului că nu lucrează cu paleţi.
Fizic, depozitul există de aproape două luni. Noul centru logistic este customizat după cerinţele All Generating, un criteriu de construcţie fiind acela că depozitul nu are paleţi, generatoarele fiind extrem de grele. Cel mai uşor generator cântăreşte o tonă.
Himoinsa este o companie specializată în producerea și vânzarea de generatoare electrice. Parte a grupului japonez Yanmar, Himoinsa este o companie globală care proiectează, produce și distribuie echipamente de generare a energiei electrice, de la seturi de generatoare pe motorină și gaz, turnuri de iluminat și panouri de comandă până la generatoare hibride și seturi de generatoare pregătite să fie încorporate în sistemele de energie solară.
All Generating are acum 16 angajaţi. Dintre cei 16 angajaţi ai All Generating, patru fac mentenanţă, doi se ocupă de depozitare şi logistică în depozit, cinci se ocupă de vânzări la care se adaugă ceilalţi membri ai personalului.
Centrul logistic are o suprafață de peste 1.500 mp, spațiul de depozitare fiind alocat stocării generatoarelor industriale și va fi administrat de All Generating, distribuitorul Himoinsa în România. Prin deschiderea acestui centru, Himoinsa și All Generating vor reduce timpii de livrare către clienții din regiune, vor scădea costurile logistice cu până la 5% și vor asigura un stoc tampon de generatoare din gama uzuală, oferind în același timp clienților un serviciu rapid și un punct de distribuție pentru piese de schimb.
„Intenționăm să ne extindem activitatea în zona de servicii la nivel național, iar noul centru logistic ne oferă exact suportul de care avem nevoie. Dacă evoluția pieței va fi pozitivă, avem în vedere majorarea valorii stocului de la 500.000 de euro la finele acestui an, până la 1 milion de euro, în 2018”, a declarat Cătălin Stănciulescu, director comercial All Generating.
În 2004, Himoinsa a deschis o filială în Polonia, de unde sunt deservite direct piețele din Lituania, Estonia, Letonia, Belarus și Ucraina. Odată cu deschiderea centrului logistic din Chiajna, Himoinsa își extinde prezența în Europa de Est, unde deține o importantă rețea de distribuție.
„Prin investiția în centrul logistic din Chiajna, vom pune la dispoziția clienților pentru care alimentarea continuă cu energie electrică este vitală soluții de funcționare permanentă și back-up. De asemenea, le vom oferi turnuri de iluminat și generatoare dintr-o gamă largă de categorii de putere, de la 20 la 900kVA, deoarece aceste modele sunt cele mai populare în această regiune”, a declarat Guillermo Elum (foto mai jos), EMEA Region Director Himoinsa.
În prezent, piața de generatoare electrice din România este estimată la 20 de milioane de euro, aceste echipamente fiind utilizate preponderent în sectoare precum: sănătate, administrație publică, construcții, retail, minerit, comunicații, turism, agricultură, IT&C (data center).
Himoinsa este prezentă pe piața din România din anul 2010, printre proiectele majore livrate numărându-se furnizarea de generatoare pentru compania Transgaz (foto mai sus), Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale, care asigură alimentarea de urgență a centrelor de comandă din stațiile de manipulare, prevenind astfel funcționarea defectuoasă a rețelei electrice cauzată de întreruperea alimentării cu gaz și portul Constanța (foto mai jos), unde Himoinsa furnizează generatoare pentru macaralele care încarcă și descarcă containerele. În cazul macaralelor din port, era destul de complicat să tragi cabluri electrice pentru toate mişcările, astfel că s-a instalat un generator direct pe macarale.
„Au apelat la noi şi Spitalul Grigore Alexandrescu, secţia de cardiologie. Mai avem solicitări pentru evenimente, concerte, dar atunci e vorba despre doar o săptămână sau chiar o zi. Pentru construcţii, generatoarele pot sta chiar şi jumătate de an”, a adăugat Cătălin Stănciulescu.
Despre Himoinsa
HIMOINSA este în prezent activă în peste 100 de țări, pe cinci continente și deține 8 fabrici de producție în China, India, Spania, Franța, Brazilia, SUA și Argentina. Cu peste 30 de ani de experiență, HIMOINSA și-a câștigat o solidă reputație internațională prin modernizarea continuă a proceselor de fabricație, integrarea de noi tehnologii și angajarea unei forțe de muncă specializate.
Despre All Generating
All Generating este o companie românească înființată în anul 2005, distribuitor în România al mărcilor de renume: Himoinsa și Legrand. Compania oferă spre vânzare grupuri electrogene și echipamente UPS și asigură asistență tehnică, mentenanță și service. De asemenea, All Generating oferă servicii de închirieri grupuri electrogene și UPS-uri.
Compania are în prezent 16 angajaţi iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro. Pentru anul viitor, directorul general al companiei estimează afaceri de circa 2,5 milioane de euro.
Activitatea companiei se bazează pe închiriere şi vânzare de echipamente. Ca pondere din rulaj, cam 30% vine din închiriere şi mentenanţă şi 70% din vânzări. „închirierea ne dă pâinea de toate zilele, ne oferă constanţă, chiar dacă valoarea e mai redusă. Cozonacul, ca să spun aşa, vine mai rar dar e mai valoros”, a declarat Cătălin Stănciulescu.