Crosspoint Real Estate a facilitat obținerea finanțării pentru dezvoltarea Bistrița Retail Park

Compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate a facilitat obținerea unei finanțări de 4,5 milioane de euro de la Garanti Bank în scopul dezvoltării parcului de retail Bistrița Retail Park, al cărui proprietar este compania Element Development, companie controlată de Ionuț Dumitrescu.

Proiectul Bistrița Retail Park este amplasat pe Calea Moldovei 13, la câteva minute de centrul vechi al orașului, în noul pol comercial completat de Altex, Selgros și Penny. Parcul va avea o galerie comercială de 7.800 mp. Antreprenorul general este Campedor, o firma locală de construcții din Bistrița cu o vastă experiență în construcții rezidențiale și de retail, iar Project Managerul este Vitalis, una dintre cele mai mari și mai experimentate societăți din domeniu.

În Transilvania puterea de cumpărare este în medie cu 30% mai mare față de regiuni precum Moldova sau sudul României, iar Bistrița este un oraș cosmopolit, cu turism destul de dezvoltat, reședință de județ care are peste 200.000 locuitori, cu o densitate sub medie a unităților de retail moderne la total populație.

„Având în vedere creșterea PIB din ultimii ani și perspectivele optimiste de anul acesta, creșterea puterii de cumpărare și a cererii interne per ansamblu au determinat o creștere a cererii pe piața de retail, dezvoltatorii și retailerii orientându-se spre orașe secundare, unde există potențial de creștere la costuri semnificativ reduse pentru astfel de formate de retail”, susține Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint, Head of Capital Markets, Office Agency & Business Development, responsabil de acest mandat.

Ionuț Bordei, CEO Element Development declară: „Am apelat la Crosspoint deoarece au demonstrat a avea un istoric solid în ceea ce privește consultanța în vederea finanțărilor și alte servicii de consultanță imobiliară, obținând astfel condițiile de finanțare pe care ni le-am dorit pentru continuarea cu succes a proiectului demarat”. Investiția totală este de 9 milioane de euro.

Crosspoint Real Estate a mai fost implicată în trecut în obținerea finanțării pentru achiziția Galeria Mall Buzău, precum și alte tranzacții importante cum ar fi: reprezentarea grupului maghiar Futureal în achiziționarea a 15.000 mp de teren, o tranzacție în valoare de 3,7 milioane de euro, prima închiriere Kaufland într-un centru comercial, 3.900 mp în Festival Shopping Center în Sibiu și tranzacționarea terenului de 12.700 mp pe care se dezvoltă parcul de birouri The Bridge, deținut de Forte Partners.