Doi chiriași noi în AFI Tech Park

AFI Europe România anunță semnarea a încă două contracte de închiriere pentru AFI Tech Park, noul parc de business pe care compania îl dezvoltă în prezent în București. RTC Proffice Experience, liderul pieței pe segmentul de papetărie și birotică, a închiriat 650 mp GLA în clădirea AFI Tech Park 1 și Ecovis România, companie specializată în oferirea de servicii financiar-contabile (cu aprox. 350 mp), au devenit noii chiriași ai campusului de business, după World Class (1.500 mp), Quick Service Restaurant „1 Minute” (110 mp) și Game World Group (2.000 mp).

Contractele de închiriere deja semnate, precum și alte acorduri cadru pentru alte suprafețe din clădire, reprezintă un grad de ocupare de aproape 40% din AFI Tech Park 1, în prezent fiind în derulare discuții avansate și cu alte companii din IT&C, pharma și FMCG.

Termenul de livrare pentru prima clădire de birouri, care dispune de o suprafață totală închiriabilă de 20.000 mp de birouri Clasa A și 2.000 mp de zonă comercială, este estimat pentru luna mai a acestui an. Clădirea poate găzdui până la 3.000 de angajați.

„AFI Tech Park, noul nostru reper de business din București, atrage tot mai multe companii care au înțeles oportunitatea de a închiria spații de birouri într-o clădire Clasa A în apropiere de centrul orașului, precum și beneficiile relocării activității lor în oraș, spre deosebire de zonele mărginașe, care au devenit mai puțin atrăgătoare. În același timp, companiile au înțeles nevoile angajaților de a eficientiza timpul petrecut către și dinspre locul de muncă”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Tech Park cuprinde două clădiri de birouri de opt etaje (P+8) și un turn de birouri de 14 etaje, cu o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, înconjurată de peste 5.000 mp de spații verzi. Proiectul este localizat la cinci minute de centrul orașului și zona Unirii, în apropierea hotelului JW Marriott și a Palatului Parlamentului. Spațiile de birouri din AFI Tech Park dispun de cele mai înalte specificații din punct de vedere tehnic și sunt proiectate să obțină cea mai înaltă recunoaștere pentru clădiri verzi, primind deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.

Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe comună de 400 de metri pătrați pentru a fi utilizată de viitorii chiriași ai clădirii, ce confirmă angajamentul de a contribui la optimizarea costurilor pentru viitorii chiriași ai campusului. Alte beneficii includ: cardul „AFI Club”, ce oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, sau primul serviciu de car sharing din București.

Procesul de închiriere a fost intermediat cu succes de către Colliers International, reprezentată de consultanții Lucian Opriș și Alexandru Orzea.