La Timișoara se va construi un stadion ce va semăna cu arena Ilie Oană din Ploiești

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a anunțat că până în 2020 va fi construit un stadion de rugby care va semăna cu arena Ilie Oană din Ploiești, scrie Ziua de Vest.

„Acesta este modelul de stadion pe care îl am în vedere pentru stadionul de 15.000 de locuri pe care îl va construi Primăria în Complexul Sportiv și de Agrement Calea Buziașului.
În poze, avem stadionul din Ploiești, un stadion excelent după părerea mea, nu unul de lux, scump, ci unul frumos, funcțional, accesibil municipalității ca preț. Presupun că sunteți curioși să știți, stimați concitadini, în ce stadiu este acest proiect. Vă asigur că în niciun caz nu a fost uitat sau tratat neprioritar. Dimpotrivă! Procedurile legale iau, însă, foarte-foarte mult timp. Ei bine, suntem, acum, în stadiul de licitație pt contractarea elaboratorului studiului de fezabilitate și proiectului tehnic! În câteva luni, acestea vor fi elaborate. Imediat după, vom organiza licitația pt execuție. Asta înseamnă că în 2020, stadionul va fi introdus în uz, posibil cu o singură tribună -5 mii de locuri- pe una din lungimi, la început, dacă posibilitățile financiare nu ne vor permite să creăm toate cele 15.000 de locuri deodată. Menționez că acest nou stadion va di dedicat cu prioritate rugby-ului, date fiind performanțele clubului Primăriei, SCM Timișoara Saracens” a scris edilul Timișoarei într-un mesaj pe Facebook, alături de care a adăugat și câteva fotografii cu arena Ilie Oană din Ploiești.

Stadionul Ilie Oană Ploiești a costat aproximativ 17 milioane de euro, a fost reconstruit în perioada 2009–2011 și are o capacitate de 15.560 de locuri pe scaune, toate acoperite.