S-a stabilit locul unde va fi ridicată viitoarea Sală Polivalentă din București

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va proiecta noua sală polivalentă, cu o capacitate de 15.000 de locuri, dar şi 16 blocuri de locuințe sociale și de serviciu, a anunţat Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă. Aceeaşi companie va realiza studiul de prefezabilitate și studiile de fezabilitate pentru spitalul metropolitan și cele două spitale zonale.

Nouă sala polivalentă va fi edificată pe terenul situat lângă Arena Națională, pe Bulevardul Basarabia, pe o suprafață de 43.000 mp. Arena se va desfășura pe două niveluri principale, pe șapte etaje, aria construită fiind de 17.000 mp, iar aria construită desfășurată – de 60.000 mp, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei. Complexul va dispune de o piscină olimpică și o piscină competițională pentru sărituri, ce poate găzdui 1.000 de spectatori. Conceptul propus este unul integrat, cu centru de recuperare și de antrenament, spații administrative, tehnice și comerciale, săli de conferință. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru competiții de nivel internațional: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică, dar va putea fi folosită și pentru concerte.

„Vrem să construim o nouă sala polivalentă cu o capacitate estimată de 15.000 de locuri, care să fie inclusă în circuitul internațional de evenimente, dar și o filarmonica de 1.500-2.000 de locuri, la standarde de acustică la nivel internațional. Ne dorim că sala de concerte să fie, alături de Ateneul Român, un spațiu de referință pentru Capitală, dar și pentru România. Intenția noastră este să cooptăm în acest proiect specialiști cu experiență internațională în acustică, țînând cont de faptul că experiența românească este limitată în acest domeniu, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va realiza proiectul tehnic pentru un concept inovativ de locuințe sociale și de serviciu care vor fi construite în București pe un teren de 6 hectare. Ansamblul va beneficia de arhitectură sustenabilă, ecologică, de contorizare individuală pentru apă și gaze și de soluții tehnice pentru economia de energie și utilizarea sustenabilă a resurselor, cum sunt, de exemplu, panourile solare. Compus din 16 blocuri P+5, proiectul va însuma între 528 și 656 apartamente de două și trei camere. Cifra finală va fi stabilită în documentația tehnică. Ansamblul va include peste 600 de locuri de parcare, spații verzi și locuri de joacă.