Globalworth listează a doua emisiune de obligațiuni la BVB

Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, în parteneriat cu BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, anunță a doua admitere la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB)a obligațiunilor corporative emise de companie (simbol GWI25), cu o valoare totală de 550 de milioane de euro.

„De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacții de referință, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața de clădiri de birouri din România și Polonia. Listarea primelor obligațiuni ale companiei pe Bursa de Valori București de anul trecut a fost un punct de referință pentru noi, reprezentând în același timp un record pentru piața locală. Astăzi, anunțăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzacționare a obligațiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creștere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune, și confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piața locală și de a oferi cel mai bun produs partenerilor noștri,” a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și Chief Investment Officer Globalworth.

Valoarea totală a obligațiunilor corporative emise de companie este similară celei din 2017 (simbol GWI22), respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite în noi proiecte.
„Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth și-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la București: peste jumătate de miliard de euro în obligațiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piața de capital ca spre o sursă de finanțare,” a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

„Ne bucurăm să revenim pentru al doilea an consecutiv alături de partenerii noștri de la Globalworth cu o nouă listare record de obligațiuni la Bursa de Valori București. Astfel, BT Capital Partners își continuă angajamentul de a contribui la creşterea gradului de intermediere financiară din România și la dezvoltarea Bursei de Valori București,” a menționat Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners.

Obligațiunile corporative Globalworth se tranzacționează la Bursa de Valori București în euro, iar decontarea este efectuată direct în euro. În premieră pentru România, începând de anul trecut, la Bursa de Valori București a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană, ceea ce arată maturitatea și dezvoltarea pieței locale de capital. Prin implementarea de către Depozitarul Central a regulilor și practicilor de decontare utilizate în piețele mature europene, Grupul BVB contribuie în mod semnificativ la creșterea gradului de încredere şi atractivitate a României pentru investitorii străini.

Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.