UTI Grup și Eldiclau vor finaliza în toamnă noul terminal de la Aeroportul Oradea

Companiile UTI Grup SA și Eldiclau SRL vor termina cel de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea în toamnă, conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, scrie www.ebihoreanul.ro.

„Terminalul evoluează şi înaintează, structura metalică este undeva la 80% ridicată. Anticipăm că la începutul lui septembrie să fie executat terminalul. După aceea va urma o urma o perioadă de autorizare de la toţi factorii implicaţi, Poliţia de Frontieră, SRI etc., care merge de obicei anevoios”, a afirmat Pásztor, într-o conferinţă de presă la Aeroport. Șeful CJ Bihor spune că este posibil ca terminalul să şi fie pus în funcţiune tot din toamnă.

Pásztor a afirmat că există „probleme” legate de reconfigurarea drumului DN79 pentru a se realiza accesul la noul terminal. „Avem o problemă cu terminalul. Suntem întorşi a doua sau a treia oară cu intrarea de la CNAIR cu intrarea la noul terminal”, a spus acesta.

După ce şi infrastructura rutieră va fi reconfigurată, se va realiza un sens giratoriu imediat după Aeroportul Oradea spre Nojorid şi un acces din acel sens giratoriu spre Aeroport. Ieşirea de la noul terminal va fi amenajată în vecinătatea acestuia, adică mai aproape de oraş.

Conform proiectului „Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea”, urmează să se construiască o clădire cu suprafaţa de 2.925 mp, capabilă să găzduiască aproximativ 600 de pasageri în acelaşi timp.

Constructorul va amenaja şi o parcare nouă, cu 128 locuri pentru autoturisme, 3 locuri autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri pentru taximetre. Lucrarea s-a adjudecat la valoarea de 21.796.000 lei.