Cele trei clădiri Portland din zona Romexpo au ajuns la etajul 5

Cele trei clădiri dezvoltate de Portland Trust în zona Romexpo au ajuns cu construcţia structurilor la etajul 5, lucrările desfăşurându-se la toate în paralel, a declarat Florin Furdui, country manager Portland Trust, răspunzând unei întrebări ale revistei Constructiv.

Directorul a mai precizat că imobilele Blue Rose Office Park vor avea înălţimile de P+5, P+7 şi P+8 şi că o clădire va fi livrată în aprilie 2019 iar celelalte două în luna iunie 2019.

Ca o paranteză, amintim tot aici că tot în lucru este şi clădirea C din Oregon Park a aceluiaşi dezvoltator, care va fi livrată în luna mai a anului viitor. Cele trei clădiri Oregon tocmai au fost vandute celor de la Lion’s Head Investments.

Chiriaşi

Revenind la clădirile de lângă Romexpo, directorul ne-a declarat că din totalul suprafeţei închiriabile ale celor trei clădiri, 65% este deja pre-închiriat, punând la socoteală şi faptul că în clădirea 3, cea cu regim de înălţime P+8, va sta ING.

Printre ceilalţi chriaşi se numără Stradale, care va fi la parterul uneia dintre clădiri, “1 Minute” la alt parter şi World Class, care va ocupa un etaj întreg din clădirea 2, centrul de wellness beneficiind de intrare şi recepţie separate.

“Probabil în primul trimestru al anului viitor, clădirile vor fi complet închiriate”, a declarat Florin Furdui pentru Constructiv.

Din totalul de 80 de milioane de euro cât reprezintă investiţia în Blue Rose Office Park, un procentaj de 60% este asigurat de BCR.

Constructori

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust dezvoltă proiectul de birouri din zona Expoziţiei din Bucureşti în parteneriat cu fondul de investiţii Bluerose.

Pentru acest proiect, în toamna anului trecut a fost primită autorizaţie de construcţie. Mai precis, pentru dezvoltarea acestui proiect, Portland Trust a semnat un partneriat cu Bluerose Corporation, firma care avea în proprietate terenul fostei fabrici Griviţa, în suprafaţă de 6 hectare.

Antreprenorul general al proiectului este Bog’Art iar de partea de arhitectură se ocupă Chapman Taylor International.

Mărimea proiectului

Pe o parte din teren va fi dezvoltat Blue Rose Office Park.

Suprafaţa proiectului este de 1,5 hectare. Cele trei clădiri vor avea, în ordine crescătoare, suprafeţe de 8.300 mp, 12.300 mp şi 17.750 mp.