C&W Echinox: Estimăm o creştere a volumului de evaluări cu 33%, pȃnă la 4 miliarde de euro

Departamentul de evaluări al firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a evaluat ȋn 2017 peste 700 de proprietăţi cu o valoare cumulată de 3,1 miliarde de euro, iar pentru acest an estimează o creştere a volumului evaluărilor de 33%, spre nivelul de 4 miliarde de euro.

Bogdan Sergentu, Head of Valuation & Consulting, Cushman & Wakefield Echinox: „Piaţa imobiliară locală traversează o perioadă pozitivă, datorată unei cereri ȋn creştere pe toate segmentele, fapt ce se reflecta şi ȋn valoarea proprietăţilor. După un an 2017 cu un volum de activitate consistent, ȋn care ne-am consolidat poziţia ȋn piaţă şi ne-am integrat ȋn reţeaua globală Cushman & Wakefield, estimăm pentru 2018 o creştere a volumului evaluat de 33%. Acest rezultat va fi atins prin atragerea unor clienţi noi cu portofolii vaste, multi-sectoriale, şi extinderea echipei prin recrutarea unor evaluatori cu experienţă, dar şi la ȋnceput de carieră”.

Echipa de evaluări a Cushman & Wakefield Echinox este formată ȋn prezent din opt membri cu o experienţă medie de peste 14 ani ȋn domeniu. Totodată, firma acoperă sectorul evaluărilor la nivel naţional printr-o reţea locală de 20 de colaboratori specializaţi ȋn rapoarte pentru garantarea ȋmprumuturilor acordate persoanelor fizice sau IMM-urilor, reţea prin intermediul căreia au fost evaluate ȋn 2017 un număr de 350 de proprietăţi cu o valoare de circa 125 de milioane de euro pentru 7 bănci.

Printre clienţii reprezentativi ai departamentului de evaluări al firmei Cushman & Wakefield Echinox se numără o serie dintre cei mai mari investitori şi dezvoltatori din piaţa imobiliară locală, precum NEPI Rockcastle, Prime Kapital, P3, Portland Trust, Sonae Sierra, One United sau Mitiska.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală, activȃnd ȋn toate segmentele pieţei imobiliare. În 2017, anul afilierii la grupul Cushman & Wakefield, firma a ȋnregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro, ȋn creştere cu 80% faţă de anul precedent.