Kesz din Ungaria transformă „spitalul Pelican” din Cluj într-un aparthotel

Compania maghiară Kesz va transforma clădirea care trebuia să devină primul spital privat din Cluj-Napoca în spațiu de birouri și aparthotel, printr-o investiție de 20 de milioane de euro, scrie Ziua de Cluj.

Inaugurarea clădirii Hexagon Offices & Apartments, prima a grupului Kesz în România, este programată pentru primele luni ale anului 2019, pe Calea Turzii. Clădirea de birouri va fi una “verde”, de clasa A, certificată BREEAM, îndeplinind cerințele certificării înainte de a fi dată în folosință, susțin reprezentanții dezvoltatorului, conform sursei citate..

Aparthotelul va avea o suprafață de 25.000 mp, fiind proiectat pentru a deservi 1.600 de spații de lucru și 52 de apartamente în regim hotelier. Până în primăvară, dezvoltatorul semnala încheirea de contracte pentru 30% din suprafață. Clădirea va grupa un supermarket, restaurant, săli de conferințe și de fitness.

Prin proiectele grupului Kesz în România se mai numără parcul acvatic Nymphaea din Oradea, fabrica Kaercher din Curtea de Argeș, Centrul Logistic Penny din Bacău și One Herăstrău Park.

Imobilul care trebuia să găzduiască cel mai mare spital privat din ţară, de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, a trecut în mâinile constructorului ungar Kesz, după ce acţionarii companiei Pelican Impex, care deţine deja un spital în Oradea, nu au mai mai putut finaliza proiectul anunţat ca o investiţie de 50 de milioane de euro.