BDR Thermea Group BV a deschis o filială în România

BDR Thermea, unul din primele trei grupuri europene producătoare de soluții pentru încălzire și climatizare, a deschis o filială în București, având ca obiectiv dezvoltarea și susținerea mărcilor sale în Romania, o piață importantă și strategică în domeniul încălzirii.

BDR Thermea Group, cu sediul în Apeldoorn, Olanda, este proprietara mai multor mărci cunoscute din domeniul încălzirii, printre care BAXI, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée și Baymak.

Grupul are o cifră de afaceri de circa 1,7 miliarde de euro, peste 6.500 de angajați în Europa și operează în 82 de țări la nivel global, ocupând poziții de top în numeroase piețe, printre care Italia, Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Germania, Ungaria, Grecia, Ucraina și Rusia.

Portofoliul de produse al BDR Thermea este proiectat în mod inteligent pentru a furniza sisteme termice integrate cu soluții regenerabile, nu doar produse individuale, permițând astfel reducerea cheltuielilor cu energia și a emisiilor de bioxid de carbon.

Principalele obiective ale BDR Thermea Romania sunt promovarea imaginii mărcii BAXI în piață, oferirea de suport tehnic și consultanță specializată partenerilor comerciali si de service, școlarizarea permanentă a acestora, furnizarea de piese de schimb, precum și crearea unei rețele de service care să ofere servicii de cea mai bună calitate utilizatorilor produselor BAXI.

Toate centralele termice BAXI distribuite in Romania sunt produse in Italia, la fabrica BAXI SpA din Bassano del Grappa, care este “Centrul de Excelență” în cercetarea și proiectarea centralelor termice de perete pentru întregul grup BDR Thermea. Înființată acum peste 90 ani, fabrica din Bassano s-a specializat în ultimii 40 ani în inovarea și producerea centralelor termice de perete și de pardoseală, dezvoltând soluții de ultimă generație cu performanță ridicată, ușor de utilizat. Fabrica are la ora actuală peste 700 de angajați și o capacitate de producție de 600.000 unități pe an, fiind cea mai mare fabrică de centrale termice din Europa. Peste 9 milioane de centrale produse până acum în Bassano, sunt dovada calității și fiabilității proceselor de proiectare și producție, dovedite de-a lungul timpului atât în Italia, cât și la Export, inclusiv în Romania.

Importul produselor BAXI în Romania se realizează prin intermediul unei rețele de parteneri comerciali autorizați: AMIRIS Invest SRL – Brașov, GRUMTECH SRL – Piatra Neamț, RADOX SRL – București, SECPRAL Pro Instalații SRL – Cluj-Napoca, SIMODOR Grup SRL – Alba Iulia și SIMPLEX Trade Investment SRL – București.