BATIMAT Paris: România, tot mai vizibilă pe piaţa internaţională de construcţii

Noi oportunităţi de extindere a afacerilor pe piaţa francofonă s-au deschis pentru opt firme românești care au participat la cea mai mare expoziţie internaţională din domeniul instalațiilor de încălzire și răcire a construcțiilor, Le Mondial Du Bâtiment, ce s-a desfășurat în perioada 4-8 noiembrie, la Paris.

Pe o suprafaţă de 282.83 mp, acestea au prezentat vizitatorilor, între care s-au aflat constructori, arhitecţi, proiectanţi şi importanţi comercianţi francofoni, produse şi echipamente eficiente energetic: radiatoare de cameră şi convectori de pardoseală, substanțe chimice pentru instalații, căzi de baie şi cabine de duș, panouri şi boilere solare, uși, ferestre și fațade din PVC, aluminiu, lemn.

Reprezentaţii companiilor româneşti au participat la prezentări şi lansări de produse, echipamente și aplicații noi şi au avut întâlniri de matchmaking cu potenţiali parteneri pentru creşterea şi diversificarea vânzărilor pe piețele francofone (ţări europene, africane, nord-americane).

Expoziţia a găzduit 250 de conferinţe, forumuri şi prezentări. Peste 1.700 de expozanţi, printre care peste 200 de firme de inventică, şi-au adus produsele în faţa a mai mult de 270.000 de vizitatori ai ediţiei din acest an a târgului. În cadrul evenimentului, au fost decernate premii ale inovației şi trofee pentru design: « Le Concours de l’Innovation », “Energy Performance + Architecture Award”, ”Smarthome Awards” etc.

Evenimentul are loc o dată la doi ani şi reuneşte trei saloane de expoziții: BATIMAT, IDEOBAIN şi INTERCLIMA, fiind un puternic accelerator de afaceri şi de creştere a notorietăţii mărcii, pe plan internaţional.

Participarea firmelor româneşti sub pavilion naţional la ediţia 2019 a fost organizată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Programul de Promovare a exporturilor, în colaborare cu ANEIR. Firmele expozante au fost: Radox, Ecotech Chimicals, Laborex , Fibrex CO , Panosol Power, Pinum Doors and Windows, Majexim International, Alpro Group.