NEPI Rockcastle deschide mall-ul din Satu Mare în luna decembrie

Compania sud-africană de investiţii în real-estate NEPI Rockcastle va deschide în 6 decembrie centrul comercial Shopping City din Satu Mare, o investiţie evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro, conform reprezentanților primăriei Satu Mare. Lucrările de construcţii la proiectul din Satu Mare au fost demarate în primul trimestru din acest an, iar construcţia centrului comercial avansează în ritm intens, fiind aproape de finalizare.

„Sătmărenii au aşteptat multă vreme construcţia unui mall în oraşul nostru, dar aştep­tarea a meritat. Shopping City Satu Mare ar urma să se deschidă în 6 decem­brie, con­form discu­ţiilor cu repre­zentanţii con­cernului NEPI Rock­castle, iar investiţia este eva­luată la aproximativ 40 milioane de euro’’, a spus Kereskényi Gá­bor, primarul din Satu Mare.

Pentru NEPI Rockcastle, Shopping City Satu Mare, cu o suprafață construită de aproape 40.000 de metri pătrați, va fi un proiect care va marca și o serie de inovații, aduse pentru prima dată în centrele din România. Un exemplu este conectarea terasei exterioare, printr-o pasarelă peste râul Someș, cu zona de promenadă și Centrul Vechi ale orașului, facilitând crearea unor spații exterioare de petrecere a timpului liber, cu vedere unică asupra orașului, scrie Presa SM.

În completarea lucrărilor la construcția centrului comercial, NEPI își propune să realizeze și o serie de îmbunătățiri în infrastructură, prin construirea unui sens giratoriu, prin amenajarea a două străzi adiacente centrului comercial (strada Digului și strada Dunării), cât și printr-o contribuție la realizarea unei pasarele pietonale peste Someș, care va facilita tranziția între cele două părți ale orașului.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar de centre comerciale din România și liderul investițiilor imobiliare comerciale din Europa Centrală și de Est.

Portofoliul companiei pe piața locală include printre altele și centrele comerciale: Mega Mall, Promenada, Shopping City Timișoara, City Park Mall of Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.