Se construieşte o nouă fabrică în Ploieşti

Cu o investiție de peste 11,5 milioane euro, Alka Group a demarat lucrările de construcție a noii capacități de producție pentru biscuiți și snacks-uri sărate, localizată în Ploiești. Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru din 2019, iar fabrica va avea, în prima fază, peste 80 de noi angajați în orașul Ploiești.

Noua unitate de producție Alka Group ocupă o suprafață totală de peste 10.000 mp şi se construiește în Parcul Industrial Ploiești. CEO Alka Group este Ady Hirsch (foto mai sus).

Fabrica va fi alcătuită dintr-o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Investiția este una de tip lanț integrat – de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori.

Din totalul investiției de 11,5 milioane euro, 2.394 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), restul sumei provenind din co-finanțare privată împreună cu Unicredit Bank.

Despre Alka Group

În 2017, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați. Grupul Alka a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe.

În prezent, Alka Group acoperă multe categorii, cu prezență pe întreg teritoriul României cât și în afara acestuia.

În anul 2018, în urma unui amplu proces de rebranding, portofoliul companiei a fost regândit, sub marca Alka dezvoltându-se o gamă largă de produse, atât dulci cât și sărate.

Mărcile consacrate s-au bucurat și ele de o reîmprospătare a designului de ambalaj: Prăjiturile dulci sub marca Prăjitura casei, Napolitane sub marca Alfers, Snacks-uri sărate sub marca Toortitzi. Portofoliul mai conține și Cafea prăjită și ambalată (sub mărcile Stretto și Gold Mocca).

De asemenea, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos.